12 Eylül Davası 12 Mart'a Ertelendi - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Davası 12 Mart'a Ertelendi

12 Eylül Davası 12 Mart\'a Ertelendi

Sanık avukatları ÖYM'lerin kaldırılmasını gerekçe gösterip savunma yapmak istemedi. Mahkeme, "veto edilebilir" gerekçesiyle davayı erteledi.

21.02.2014 12:24  Güncelleme: 12:38

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davanın 20. duruşması sona erdi.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığına atıf yapan mahkeme, Cumhurbaşkanı’nın yasayı veto ihtimali göz önüne alarak duruşmayı erteledi. 

SANIK AVUKATLARI SAVUNMA YAPMAK İSTEMEDİ

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müdahillikleri kabul edilen dönemin mağdurları dinlendi. Sanık avukatları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırıldığını belirterek kaldırılmış bir mahkemede savunma yapmak istemediklerini söyledi. 

DAVA, 12 MART'A ERTELENDİ

Mahkeme verdiği ara karar da ise TBMM Genel Kurul tutanaklarının incelenmesine, Ağır Ceza Mahkemeleri bugün itibarı ile kaldırıldığını belirtti. Mahkeme heyeti ayrıca Cumhurbaşkanı’nın da yasayı veto ihtimali de göze alınarak davanın devamına ve sanık avukatlarının savunmalarının alınması için duruşmanın 12 Mart’a ertelenmesine karar verdi. 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 12 Eylül Davası 12 Mart'a Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • cemil44: ölmesin ceksinnnnnnnnnnnn 12 8 Yanıtla
  • erdem sabri: Bunlar hep oy toplama keriz avlama koyun tavlama taktikleri,one minute ları çok gördük ne oldu ölen öldüğü ile kaldı,resmi özür bile yok bırak tazminatı,hep show,şimdi bütün açılışları seçim arifesine denk getirirler,gündem değiştirip yolsuzluklarını unutacaklarını sanıyorlar 10 6 Yanıtla
  • BİR INSAN: bo 12 eylul derbesı akp ye kazanç halıne geldı hanı kıme ne yaptı kenan evren yerınden bıle kalkmedı okader mesref etıler halkı sandık başın guturduler ne oldu deyışan hıçbırşey 14 2 Yanıtla
  • VATANDAŞ..: KENAN EVREN ÖLENE KADAR ERTELERLER ARTIK.... 13 1 Yanıtla

Advertisement