11 Yılda 'Şehit' Kabul Ettirdiği Oğlunun Şehitliğe Naklini İstiyor - Son Dakika
Güncel

11 Yılda 'Şehit' Kabul Ettirdiği Oğlunun Şehitliğe Naklini İstiyor

11 Yılda \'Şehit\' Kabul Ettirdiği Oğlunun Şehitliğe Naklini İstiyor

Denizlili Hava Piyade Er Orhan Aktaş, 1999 yılında Kütahya'da vatani görevini yaparken, bir silah arkadaşı tarafından kaza kurşunuyla vurularak yaşamını yitirdi.

11.09.2015 16:15

Denizlili Hava Piyade Er Orhan Aktaş, 1999 yılında Kütahya'da vatani görevini yaparken, bir silah arkadaşı tarafından kaza kurşunuyla vurularak yaşamını yitirdi. Orhan Aktaş, Asri Mezarlık'taki Şehitliğe defnedilmedi. 15 yıldır oğlunun şehitliğe nakledilmesi için mücadele eden baba Ali Aktaş, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ile görüşüp destek istedi.

Kütahya'da vatani görevini yaparken, bir silah arkadaşı tarafından kaza kurşunuyla vurulan Orhan Aktaş'ın şehit sayılması için baba Ali Aktaş, 2009 yılında hukuk mücadelesi başlattı. Yargıtay, Orhan Aktaş'ın şehit sayılmasına hükmetti. 2010 yılında oğlunu hukuk yoluyla şehit olarak kabul ettiren baba, aynı yıl oğlunun Asri Mezarlık'taki mezarından alınıp, şehitliğe defnedilmesi için mücadele başlattı. Son olarak CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ile görüşen baba, "Şehit oğlumun yeri şehitliktir. Oğlum 2010 yılında şehit kabul edildi ama mezarı taşınmıyor. İçim yanıyor" dedi.

Babayı dinledikten sonra harekete geçen CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, "Denizli Garnizon Komutanlığı ile görüştüm. Orhan Aktaş'ın mezarının şehitliğe taşınması için Denizli Garnizon Komutanlığı Genel Kurmay Başkanlığı'na gerekli yazıyı gönderdi. Umuyorum, şehidin mezarı yakında taşınacak. Konunun sıkı takipçisiyiz" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 11 Yılda 'Şehit' Kabul Ettirdiği Oğlunun Şehitliğe Naklini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Vatandaş: Nöbet veya görev esnasında mı yoksa istirahat zamanında mı vurulmuş acaba babası kazandığı mücadelenin ardından ne kadar tazminat talebinde bulunacak bu kadar uğraştığına göre. Yoksa evlat gitmiş şehit desen ne öldü desen ne allah bilsin yeter. Rabbim acılarını göstermesin. 2 4 Yanıtla
  • Servet.varici: Ali.beyin.tel.no.istiyorum 0 0 Yanıtla

Advertisement