11. Cumhurbaşkanı Gül: Erdoğan Kardeşimle 40 Yılı Aşan Bir Dava Arkadaşlığımız ve Dostluğumuz Var - Son Dakika
Güncel

11. Cumhurbaşkanı Gül: Erdoğan Kardeşimle 40 Yılı Aşan Bir Dava Arkadaşlığımız ve Dostluğumuz Var

11. Cumhurbaşkanı Gül: Erdoğan Kardeşimle 40 Yılı Aşan Bir Dava Arkadaşlığımız ve Dostluğumuz Var

Görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devreden 11. Cumhurbaşkanı Gül, bugünkü törenin önemli bir özelliği olduğunu kaydederek, "Türk halkı tarafından Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız, dostluğumuz ve beraber çalışma mesaimiz var. Ve 40 yıl yarım asıra yaklaşmış demektir.

28.08.2014 18:41

Görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devreden 11. Cumhurbaşkanı Gül, bugünkü törenin önemli bir özelliği olduğunu kaydederek, "Türk halkı tarafından Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız, dostluğumuz ve beraber çalışma mesaimiz var. Ve 40 yıl yarım asıra yaklaşmış demektir. Yarım asıra yakın bir beraberliğimiz var. Dolayısıyla böyle bir arkadaşıma devrediyorum. Sayın Cumhurbaşkanının üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet etme heyecanını, vatan aşkını ve millet sevgisini, Hakk'a olan inancını en yakın bilenlerdenim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrunnisa Gül baş başa yaptıkları görüşmenin ardından Çankaya Köşkü'nde "Cumhurbaşkanlığı Devir Teslim Töreni"nin yapılacağı salona girdi. Burada konukları selamlayan halef ve selef cumhurbaşkanları, ardından kendilerine ayrılan koltuklarda yan yana oturdu. İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende ilk olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir veda konuşması yaptı. "Cumhurbaşkanlığı Devir Teslim Töreni" yazısının önündeki kürsüde yaklaşık 8 dakikalık bir konuşma yapan Gül, konuşmasına, "Sayın Cumhurbaşkanı, değerli hanımefendi" diyerek başladı. 7 yıl süreyle üstlenmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görevini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devretmekten büyük bir şeref duyduğunu kaydeden Gül, "Bu münasebetle düzenlediğimiz devir-teslim töreni gerçekten benim için büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur" ifadelerini kullandı. Törene katılan misafirlere teşekkür eden ve sevgiyle selamladığını kaydeden Gül, "Görev sürem boyunca uyum ve iş birliği içinde çalıştığım, yasama, yürütme ve yargı organları mensupları ile STK'lar ile aziz milletime bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu süre içinde ikili ilişkilerimizi geliştirmek ve bölge, dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla işbirliği yaptığım, bir bölümü aramızda olan değerli dünya liderlerine de tekrar şükranlarımı sunuyorum" dedi.

-"BU 12 YIL CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN PARLAK DÖNEMLERİ ARASINDA YER ALDI"-

Bugünkü törenin önemli bir özelliği olduğunu kaydeden Gül, "Türk halkı tarafından Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız, dostluğumuz ve beraber çalışma mesaimiz var. Ve 40 yıl yarım asıra yaklaşmış demektir. Yarım asıra yakın bir beraberliğimiz var. Dolayısıyla böyle bir arkadaşıma devrediyorum. Sayın Cumhurbaşkanının üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet etme heyecanını, vatan aşkını ve millet sevgisini, Hakk'a olan inancını en yakın bilenlerdenim. Son 14 yıl boyunca ise önce partimizi beraber kurduk. Sonra da Türkiye'nin yönetiminde değişik pozisyonlarda beraber çalıştık. Gururla söylemeliyim ki bu 12 yıl Cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemleri arasında yer aldı. Birlikte tarihi, ekonomik, siyasi, sosyal reformları dönüşümlere imza attık. Ülkemizde demokrasinin derinleşmesini istikrarın sağlanmasını ve refahın artmasını, bir kısmı bugün aramızda bulunan değerli arkadaşlarımızla hep beraber yaptık. Bölge ve dünya barışına, küresel sorunların çözümüne el birliği ile içinde katkıda bulunmaya çalıştık" diye konuştu.

-"DOLAYISIYLA BU SEFER DE GÖREVİMİ DEVREDERKEN, MÜSTERİHİM"-

Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin daha ileri kat edeceğine inancının tam olduğunu belirten Gül, "Dolayısıyla bu sefer de görevimi devrederken, müsterihim. Tıpkı 11 yıl önce başbakanlık görevini devrettiğim gibi. Sayın Cumhurbaşkanın liderliğinde güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'nin dünyanın ve bölgemizin istikrara, huzura kavuşmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü itibarlı ve müreffeh olmasına kendi çıkarlarımız bakımından olduğu kadar bölgenin çıkarları ve istikrarı için de büyük ihtiyaç vardır. Bu vesileyle ülkenin, aziz Türk milletinin ve insanlığı daha iyi bir geleceğine olan inancımı bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı kardeşim, bir teşekkür etmek istiyorum. Bu teşekkür aileme olacak. Anneme ve babama sağlık sıhhat diliyorum. Sonra da eşime, çok uzun benim çok yükümü çekti. Siyasi hayatımda şerefle Kayseri'yi temsil ettiğim yıllarda özellikle de siyasi hayatımın ilk 10 yılında hiç eve uğramadığımız dönemlerde çocukları hep ona emanet ettim. Çocukları o yetiştirdi. O zaman hiç unutmama "ben artık milletin çocuklarını kurtarmak için uğraşacağım, bizim çocukları sen kurtaracaksın' dedim. Çok şükür, en güzel şekilde yaptı" dedi.

Devir teslim törenin yapılacağı salonda çok sayıda ülkeden cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve ülkeleri temsilen yetkililer bulundu. STK temsilcileri ile meslek kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra salonda din adamları da hazır bulundu. Kabinede neredeyse bütün bakanların yer aldığı törende Erdoğan çiftinin ailesi de salonda devir teslim törenini takip etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 11. Cumhurbaşkanı Gül: Erdoğan Kardeşimle 40 Yılı Aşan Bir Dava Arkadaşlığımız ve Dostluğumuz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement