Bu Camide Oyun da Yaramazlık da Serbest - Son Dakika
Genel

Bu Camide Oyun da Yaramazlık da Serbest

Bu camide oyun da yaramazlık da serbest - Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Merkez Camii'nde yaz Kur'an Kursuna gelen çocuklar camide gönüllerince oynuyor - Eğitimden önce sevdirmeyi amaçladıklarını söyleyen cami görevlileri, çocukların yaptığı tüm yaramazlıkları hoş gördüklerini söylediANTALYA...

22.06.2017 10:36

Bu camide oyun da yaramazlık da serbest

- Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Merkez Camii'nde yaz Kur'an Kursuna gelen çocuklar camide gönüllerince oynuyor

- Eğitimden önce sevdirmeyi amaçladıklarını söyleyen cami görevlileri, çocukların yaptığı tüm yaramazlıkları hoş gördüklerini söyledi

ANTALYA (İHA)- Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Merkez Camii'nde yaz Kur'an Kursuna gelen çocuklar camide gönüllerince oynuyor. Eğitimden önce sevdirmeyi amaçladıklarını söyleyen cami görevlileri, çocukların yaptığı tüm yaramazlıkları hoş gördüklerini söyledi.

Gazipaşa ilçesinde, İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Camii'nde yaz Kur'an Kursuna katılan ve camiyi sessiz, sakin ve disiplinli bir yer hayal eden çocuklar, hiç eğlenmedikleri kadar eğlenmeye başlayınca, cami en sevdikleri mekan oldu. Hafta içi her gün saat 09.00'da başlayan kurslarda ilk dersin ardından teneffüse çıkan çocuklar, cami içinde oyunda ve yaramazlıkta sınır tanımıyor. Kovalamaca, saklambaç, güreş gibi oyunlar oynayan çocuklar, bazen de usta öğreticiler eşliğinde gurup oyunları oynuyor. Teneffüsün ardından Kur'an öğrenen, sure okuyan öğrenciler daha verimli bir şekilde kendilerini dersine veriyor.

Gazipaşa Müftülüğü personeli Gençlik Temsilcisi Hüseyin Özdemir, amaçlarının yaz kuran kurslarını daha cazip hale getirmek olduğunu söyledi. Öğrencilere birtakım oyunlar oynatarak camiyi sevindirme gayreti içinde olduklarını belirten Özdemir, "Oyun oynayarak derslerinin daha verimli olduğunu düşünüyorum. Bazen iş kontrolden çıkıyor. Kısa zamanda telefi ediyoruz. Kabak, orkestra, parmak yakalama oyunu gibi 20'ye yakın oyunumuz var" dedi.

Merkez Cami'nin 18 yıllık İmam Hatibi Şevki Yurtseven de görevlerini severek yaptıklarını belirterek, "Yaz kurslarımız geldiğinde ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Çocuklarımıza öğretmeden önce sevdirmeyi amaçlıyoruz. Camiyi sevdirdiğimiz zaman bir öğrencinin 4-5 yıl camiye geleceğini düşünüyoruz. Tüm yaramazlıklarına haylazlıklarına katlanıyoruz, hoş görüyoruz. Az da olsa bir şeyler öğretme çabasındayız. Her şeyden önce sevdirme ön planda. Öğrenci sayımız çok fazla. Yorgunluğumuzun geçtiği an sezonun bittiği zaman, sureleri hatasız olarak okumuşa bizlerin en mutlu olduğu an" diye konuştu.

Camiye yeni başlayan Ahmet Marmara, camiyi çok sevdiğini söyledi. Öğrencilerden Asım Kaya, camiyi böyle hayal etmediğini belirterek, "Buraya geldiğimde hep oyun oynadık, oyun oynarken yeni şeyler öğrendik. Elif cüzdeydim, Kur'an'a başladım. Her yıl gelirim, çok güzel bir yer" dedi.

Bir diğer öğrenci Yusuf Şinasi Gürsoy ise "Ben camiyi güzel bekliyordum. İlk camide kızlar erkekler birlikteydi. Burada üst katta. Oyun oynamak için güzel bir yer, zaten hep gelmek istemişimdir. Annem gönderdi beni. Camiyi çok sevdim her sene geleceğim" diye konuştu.

Emirhan Tosun da "Kur'an-ı Kerim bizim dinimiz olduğunu için onu çok seviyorum. Yaz Kur'an Kurslarını değerlendirmeliyiz. Yakalamaç, saklambaç oynuyoruz. Camiyi çok seviyorum" dedi.

Bu Camide Oyun da Yaramazlık da Serbest
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Bu Camide Oyun da Yaramazlık da Serbest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement