Eskişehir'de Odunpazarı Modern Müzesi'nde düzenlenen sergiye LGBT soruşturması açıldı - Son Dakika
Genel

Eskişehir'de Odunpazarı Modern Müzesi'nde düzenlenen sergiye LGBT soruşturması açıldı

Ahlaksız sergi düzenlenen müzeye soruşturma başlatıldı Eskişehir İl Kültür Müdürlüğü, şehir merkezindeki Odunpazarı Modern Müzesi hakkında eşcinsel ilişkiyi teşvik eden sergiden dolayı idari soruşturma açtı.

19.07.2023 16:32  Güncelleme: 22:54

Eskişehir'deki Odunpazarı Modern Müzesi'nde düzenlenen "Yas ve Haz" isimli sergide "LGBT propagandası" yapıldığı iddiası ile Eskişehir İl Kültür Müdürlüğü inceleme başlattı. Sosyal medyadaki tepkilerin ardından "sergi değişikliği" gerekçe gösterilerek müze 24 Ağustos tarihine kadar kapatıldı.

Ahlaksız sergi düzenlenen müzeye soruşturma başlatıldı

SERGİ TARTIŞMALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Kurucuları Erol Tabanca, Rana Tabanca ve Cem Siyahi olan ve mütevelli heyetinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Firuzhan Kanatlı, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Cem Siyahi'nin de bulunduğu Odunpazarı Modern Sanat Vakfı tarafından işletilen Odunpazarı Modern Müzesi'nde düzenlenen "Yas ve Haz" isimli sergide, ziyaretçilere sunulan objeler ve fotoğraflar geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılmış, bahse konu paylaşımlar binlerce tepki yorumu gelmesi sonucu Eskişehir'de büyük bir tartışma başlamıştı.

Ahlaksız sergi düzenlenen müzeye soruşturma başlatıldı

"LGBT PROPAGANDASI" İDDİASI

Objelerin bu kadar tepki çekmesinin nedeni ise "LGBT propagandası" yapıldığının iddia edilmesi oldu. Serginin bulunduğu binanın tuvaletindeki aynanın üzerine yazılan "Ayşe Fatma'yı seviyor" yazısı da objeler kadar tepki topladı. LGBT propagandası yapıldığı belirtilen sergiyi 7-15 yaş aralığındaki çocukların da gezmesine müsaade edilmesi tartışmanın fitilini ateşledi. Eşcinsel ilişkiyi teşvik eden mesajlar sebebiyle Eskişehir halkından büyük tepki gören serginin yer aldığı müze hakkında Eskişehir Valiliği kararıyla İl Kültür Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Ahlaksız sergi düzenlenen müzeye soruşturma başlatıldı
Ahlaksız sergi düzenlenen müzeye soruşturma başlatıldı
Eskişehir\'de Odunpazarı Modern Müzesi\'nde düzenlenen sergiye LGBT soruşturması açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Eskişehir'de Odunpazarı Modern Müzesi'nde düzenlenen sergiye LGBT soruşturması açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • HG: Türkiye, sanata tahammülü olmayan ülke insanları ve yöneticileri! 2 16 Yanıtla
  • Coronaci : . Ülkeler uzayda gezegen kesfedip koloni kuruyo bizim ugrastimiz seylere bah 2 2 Yanıtla

Advertisement