Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı Başladı

Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı Başladı

Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplandı Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplandı.

22.09.2011 15:56

Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplandı Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplandı. Çelik burada yaptığı açıklamada, kıdem tazminatıyla ilgili konunun gündemlerine geldiğinde enine boyuna konuşulacağını ifade ederek, bunun heyetin huzuruna ne zaman ve nasıl geleceğine yine heyetin karar vereceğini söyledi.

Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik başkanlığında toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, bakanlık bürokratları ve sendika uzmanları katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, TBMM açılmadan önce çalışma hayatının önünde bekleyen yasa taslakları ve gündem maddelerinin olgunlaştırılıp tasarı taslağı haline getirilmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Çelik bugün gerçekleştirilecek toplantıda 2821 sayılı Sendikalar Kanunu'nu görüşeceklerini, gelecek hafta da 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu'nu görüşeceklerini söyledi.

-KIDEM TAZMİNATIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA BUGÜN YAPILMAYACAK-

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, "Kıdem tazminatı"na ilişkin bir soru üzerine, kıdem tazminatıyla ilgili konunun gündemlerine geldiğinde enine boyuna konuşulacağını ifade etti. Çelik, kıdem tazminatının hükümet programında yer aldığını söyleyerek, bunun, heyetin huzuruna ne zaman ve nasıl geleceğine yine bu heyetin karar vereceğini belirti. Çelik, İşçi Konfederasyonları ile yaptıkları prensip anlaşması çerçevesince konu hakkında açıklamanın danışma kurulunda görüşülmeden yapılmayacağını ifade etti.

Çelik, bir başka gazetecinin sorusu üzerine ise kıdem tazminatının bugünkü gündemlerinde olmadığını söyledi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement