Türkiye'den Çok Şeyler Bekliyoruz - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'den Çok Şeyler Bekliyoruz

Türkiye\'den Çok Şeyler Bekliyoruz

Dünyanın En Önemli Balya Makinesi Üreticisi Gallignani'nin Yönetim Kurulu Başkanı Augusto Callegati Gallignani Balya Makinaları Konusunda Türkiye'nin Avrupa'yla Kıyaslandığında Gelişmeye Açık Bir Pazar Olduğunu Belirterek Anadolu Motor'la Pazar Liderliğini Daha da İleri Taşıyacaklarını Söyledi.

22.02.2010 15:53  Güncelleme: 23:27

Dünyanın en önemli balya makinesi üreticisi Gallignani’nin Yönetim Kurulu Başkanı Augusto Callegati Gallignani balya makinaları konusunda Türkiye’nin Avrupa’yla kıyaslandığında gelişmeye açık bir pazar olduğunu belirterek Anadolu Motor’la pazar liderliğini daha da ileri taşıyacaklarını söyledi.

Dünyada en büyük balya makineleri üreticileri arasında yer alan Gallignani ile Türkiye’de makine sektörünün lider kuruluşlarından Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş. yetkilileri İstanbul’da bir araya geldi. Balya makinelerinin Türkiye distribütörü olarak Anadolu Motor’u seçen Gallignani’nin Yönetim Kurulu Başkanı Augusto Callegati Gallignani ile Anadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı Kamil Eser yeni işbirliğini açıkladı.

Ürünleri dünyada 70’den fazla ülkede öncelikli olarak tercih edilen İtalya’nın pazar lideri Gallignani’nin Yönetim Kurulu Başkanı Augusto Callegati Gallignani, tarım makineleri konusunda Türkiye pazarının gelişmeye açık olduğunu belirterek “Balya makinesi pazarında uzun yıllar Türkiye’de pazar lideri olarak yer aldık. Türkiye pazarına güvenimiz tam. Yalnız Türkiye’de değil dünyada hızla büyüyen Anadolu Grubu’nun tarım mekanizasyonu konusunda ciddi bir gelişim gösteren şirketi Anadolu Motor’la bu konumumuzun daha da ileriye taşınacağına inanıyoruz” dedi. Anadolu Motor’u hem finansal hem de operasyonel anlamda son derece güçlü olduğu için seçtiklerini anlatan Gallignani, Türkiye pazarından beklentilerinin çok yüksek olduğunun da altını çizdi.

Tarımda makineleşmenin emek maliyetini düşürürken verimliliği artırdığını da hatırlatan Gallignani, 2010’dan çok şey beklediklerini ifade etti. 

Anadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı Kamil Eser de, 2010’da Türkiye’nin tarım sektöründe büyüme sağlayacağını belirterek Gallignani gibi hem dünyanın hem Türkiye’nin yakından tanıdığı saygın bir markayla işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Gallignani’nin yalnız satışlarını değil marka değerini de artıracaklarını ifade eden Eser, “Gallignani ile Anadolu Motor’un sahip olduğu değerler ve deneyim bu işbirliğinin başarıyla sonuçlanmasını sağlayacaktır.” dedi.

Türkiye’de balya makinesi ihtiyacı

Türkiye’de 1,3 milyon adetlik traktör parkı bulunmasına rağmen, hasat sonrası tarlada kalan sapın kısa sürede bozulmadan toplanması ve depolanması sorununa çözüm getiren balya makinesinin toplam parkı sadece 12.000 adettir. Balya makineleri sap, saman ve ot ihtiyacı nedeniyle, küçükbaş ve büyükbaş hayvan işletmelerinde, kağıt fabrikalarında, mantar çiftliklerinde, haralarda yaygın olarak kullanılıyor. Her yıl 700 – 1.000 adet arası balya makinesi satışı yapılan ülkemizde, tarımsal mekanizasyonunun gelişmesi sonucu tarımda makine kullanımının artması ve buna paralel olarak balya pazarının da büyümesi bekleniyor.

Anadolu Motor’un faaliyet alanları

Türkiye’de makine sektörünün lider kuruluşlarından Anadolu Motor, üretimine Lombardini lisansı ile başladığı Antor dizel motorların üretimini, pazarlamasını ve ihracatını gerçekleştiriyor.

Antor, Lombardini ve Honda marka benzin ve dizel motorlu Antrac marka çapalama makineleri, Antor marka çim biçme makineleri, jeneratörler ve motopompların üretimi, ihracatı ve pazarlaması da Anadolu Motor tarafından yapılıyor.

Anadolu Motor, İtalyan Lombardini motorları, Honda Güç Ürünleri ile LS traktörlerin Türkiye distribütörlüğünü de sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'den Çok Şeyler Bekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement