Tüpraş'a 103,5 Milyon Vergi Cezası - Son Dakika
Ekonomi

Tüpraş'a 103,5 Milyon Vergi Cezası

Tüpraş\'a 103,5 Milyon Vergi Cezası

Tepecik Vergi Dairesi, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.(TÜPRAŞ)'dan 2009-2010 dönemleri için toplam 105 milyon lira vergi cezası talep etti.

28.03.2013 15:58

Tepecik Vergi Dairesi, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ)'dan 2009-2010 dönemleri için toplam 105 milyon lira vergi cezası talep etti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, vergi inceleme raporlarında eleştiri konusu yapılan hususun, Özel Tüketim Vergisi Kanunu kapsamında; ÖTV ödenerek satın alınan C5 adlı maddenin ihraç edilen benzin imalatında kullanılan kısmı için ödenen ÖTV'nin indirim konusu yapılıp yapılmayacağına ilişkin yorum farklılığından kaynaklandığı bildirildi.

TÜPRAŞ, tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu, (KAP)'a yapılan açıklamaya göre, şirketin mükellefi olduğu Tepecik Vergi Dairesi tarafından hazırlanan ve tebliğ edilen raporlardan Vergi Ceza İhbarnamelerine göre, 2009 hesap dönemi için 10,5 milyon TL vergi aslı ve 2009 - 2010 hesap dönemleri için 93 milyon TL vergi ziyaı cezası olmak üzere toplam 103,5 milyon TL talep edildi. Açıklama'da ayrıca, talep edilen vergi aslı üzerinden ayrıca gecikme faizi de hesaplanacağı bildirildi.

YORUM FARKI

TÜPRAŞ tarafından yapılan açıklamada, vergi inceleme raporlarında eleştiri konusu yapılan hususun, Özel Tüketim Vergisi Kanunu kapsamında; ÖTV ödenerek satın alınan C5 adlı maddenin ihraç edilen benzin imalatında kullanılan kısmı için ödenen ÖTV'nin indirim konusu yapılıp yapılmayacağına ilişkin yorum farklılığından kaynaklandığı bildirilerek, "Söz konusu Vergi Ceza İhbarnameleri ile ilgili olarak uzlaşma dahil bütün yasal haklarımız kullanılacaktır. Konu ile ilgili gelişmeler, özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemelere uygun olarak yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır" denildi.

(GK) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Tüpraş'a 103,5 Milyon Vergi Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement