Tüketicilerin Derneği İçin 'Kayyum' Talebi - Son Dakika
Ekonomi

Tüketicilerin Derneği İçin 'Kayyum' Talebi

Tüketicilerin Derneği İçin \'Kayyum\' Talebi

Milyonlarca tüketici ile ilgili sorunları, faaliyette olan bir dizi dernek ilgileniyor.

19.08.2016 12:52

Milyonlarca tüketici ile ilgili sorunları, faaliyette olan bir dizi dernek ilgileniyor. Anılan dernekler arasında son yıllarda adı öne çıkan derneklerden biri de TÜSODER (Tüketici Sorunları Derneği).Bir süredir sosyal medya hesapları üzerinde tartışma konusu olan TÜSODER ile ilgili dikkat çekici bir dava açıldı.

SAHTE İMZALAR KULLANILDI

İstanbul Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde açılan davanın sahipleri derneğin 5 kurucu üyesi. Üyeler, mahkemeden, dernek yönetimine kayyum ataması talep etti. Dava dilekçesine göre, üyeler, derneğin 19 Mart 2016 tarihli olağanüstü genel kurulunun iptalini istedi. Başvuruda, anılan genel kurulda, sahte imza kullanıldığı öne sürüldü. Üyeler "Haberimiz olmadan genel kurul yapılmış. Katılmadığımız genel kurulda, isimlerimizin karşısına, katılmışız gibi imza atılmış" dedi.

DEFTERLER DENETÇİLERE VERİLMEDİ

Dava süresince, dernek yönetimine kayyum ataması talep edilirken, şu iddialarda bulunuldu:

*Denetçilere, dernek defteri gösterilmedi,

*Derneğin eski üyeleri geçeriz sebeplerle çıkarıldı,

*Yönetim, kendi çevrelerinde olan isimleri üye yaparak,  olağan üstü genel kurul toplama hazırlığı yapıyor.

ŞAHSİ ÇIKARLARI İÇİN KULLANIYORLAR

*Yönetim kurulu, derneğin kar amacı gütmeyen amacını, kendi şahsi çıkarlarına derneği alet etmek yönünde kullanıyor.

*Derneğin başkanı Av. Rıdvan Yıldız, dernek başkanlığını kişisel çıkarları için kullanıyor;  derneği, avukatlık bürosunun reklam alanı olarak kullanıyor.

BU İSİMLER KAYYUM OLSUN

Beş üye, mahkemeden kayyum olarak atanmasını istediği isimleri ise şöyle sıraladı: Emekli Hakim İzzetin Doğan, Türkiye Tüketici Federasyonu Başkanı Av. Bülent Deniz ve Av. Hasan B. Balkani.

KURUCU BAŞKAN SAVCILIĞA BAŞVURDU

Dernek yönetimine kayyum talebi yanı sıra, TÜSODER Başkanı Av. Rıdvan Yıldız, ve dernek Genel Sekreteri Kerem Ateş hakkında da, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu anlaşıldı. Suç duyurusunda bulunan isim derneğin kurucu eski başkanı Aydın Ağaoğlu (65).  Ağaoğlu, Yıldız ve Ateş'in kendisine yönelik sosyal medya hesapları üzerinde hakaret ve tehdit edildiğini belirtti. Ağaoğlu, açılan sahte Twitter hesapları üzerinden kendisine ağır hakaretler edildiğini, söz konusu hesapların kimler tarafından yönetildiğinin tespitini istedi.

'REKLAMLARINIZ BİZ YÜRÜTELİM'

Hürriyet Dünyası'nın edindiği bilgilere göre de, dernek yönetimindeki üç kişi, iş insanlarından oluşan bir derneğin başkanına" Reklamlarını biz yürütelim, dergilerinizi biz basalım" talebinde bulundu. Anılan dernek başkanı "Böyle bir talepte bulundular. Bu konuda üç kez arandım. Gönüllülük temelinde faaliyet gösteren bir derneğin yetkililerinden böylesi bir talebin gelmesini yadırgadım" dedi.

GENEL SEKRETERE ÖDEME

Öte yandan, dernek yerinin de kısa süre önce taşındığı anlaşıldı. Derneğin yeni adresi ile, Genel Sekreter Kerem Ateş'in sahibi olduğu ajans şirketi aynı adreste bulunuyor.  Derneğin hesaplarında yer alan bir kalemde ise, Genel Sekreter Ateş'e geçtiğimiz 6 Haziran'da 670 liralık bir EFT'nin yapıldığı anlaşıldı. Anılan EFT'nin internet sitesi yapım tasarımı için gönderildiği anlaşıldı.

'KİMSEYE TEKLİFTE BULUNMADIK'

İddiaların odağındaki isimlerden TUSODER Başkanı Av. Rıdvan Yıldız ise, bir iş derneğine reklam teklifinde bulunulduğu iddiasının doğru olmadığını söyledi. Yıldız, dernek adresinin, yönetim kurulu kararı ile değiştirildiğini söyledi. Av. Yıldız, genel sekretere yapılan ödemeye ilişkin ise, "Derneklerin alacağı hizmetleri kendi bünyesinde bulunan üyelerden alması kadar doğal bir şey yoktur" şeklinde konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Tüketicilerin Derneği İçin 'Kayyum' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement