Tügiad Başkanı Yücelen Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tügiad Başkanı Yücelen Açıklaması

Tügiad Başkanı Yücelen Açıklaması

"Türkiye ve AB yolunu çizmiştir.

17.01.2014 13:44

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Türkiye ve Avrupa Birliği'nin (AB) yolunu çizdiğini, iktidarda hangi parti bulunursa bulunsun AB tam üyeliğinin partilerin değil ülkenin meselesi olduğunu ifade etti.

TÜGİAD Başkanı Yücelen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Ocak'ta yapacağı Brüksel seyahati öncesinde kamuoyuna yansıyan tartışmalara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, AB tam üyelik sürecinin gündelik siyasete malzeme edilecek bir konu olmadığını belirtti. Yücelen, "Türkiye ve AB yolunu çizmiştir. Anlık aksiyonlar kabul edilemez. İktidarda ister AK Parti ister CHP ister MHP olsun, AB tam üyeliği partilerin değil ülkenin meselesidir" dedi.

Geçen yıl AB'ye üyelik sürecinin 50. yılı nedeniyle yaptıkları çalışmaları aktaran Yücelen, AB  tam üyelik sürecinin 50 yıllık geçmişinde askeri dönemler hariç gelişmeler gösterdiğini ve bu süreçte her siyasal görüşten siyasetçinin de farklı dönemlerin koşullarına uygun aksiyonlar alarak bu gelişime katkıda bulunduğunu kaydetti.

Buna karşın sürece direnenler olduğuna dikkati çeken Yücelen, son zamanlarda yaşananların, AB sürecinin önemini artırdığını vurguladı.

Yücelen, hukukun, bağımsız ve tarafsız yargının herkesin yararına olduğuna işaret ederek, darbe girişiminde bulunan, devlet içinde çeteler kuran, yolsuzluk yapan, hak hukuk çiğneyenlerin hak ettiği cezaları alması temennisinde bulundu. Masumiyet karinesinin her zaman vicdanın merkezinde olması gerektiğinin altını çizen Yücelen, şunları kaydetti:

"AB tam üyeliği bu anlamda zorlu bir süreçtir. Bunu yola çıkarken biliyorduk. Her anlamda ciddi reformlar yapılması gerekiyordu. Hükümetimizi bu anlamda önemli bir performans gösterdiği için kutluyoruz. Bundan sonrasında da siyasetçilerimizden, eleştirileri aynı olgunlukla dinleyip ülkemizin gereksinim duyduğu reformları yaşama geçirme konusunda daha istekli olmasını bekliyoruz. Geçen sene bu konuda bazı girişimlerimiz olmuştu ve hükümeti ve Türkiye'deki STK'ları AB konusunda daha istekli olmaya davet etmiştik.

TÜGİAD olarak hem iktidarı hem de muhalefeti Avrupa Birliği gibi bir ülke meselesini iç siyasete malzeme etmemeleri konusunda uyarmak istiyoruz. Bizim için AB süreci siyasi bir mesele değildir. Dernek çatısı altında her siyasal görüşten arkadaşımız var. Ama AB süreci konusunda hangi kişi, kurum, kuruluş olumlu bir adım atarsa destek, her kim ki AB sürecine zarar verecek bir adım atacak olursa karşısında olacağız."

Türkiye'nin hem çözüm süreci hem de AB tam üyelik sürecinden taviz verme lüksü olmadığını dile getiren Yücesoy, her iki sürecin ortak noktasına bakıldığında demokrasi, insan hakları, adalet gibi çok temel değerler gördüklerini ifade etti.

Yücesoy, artık ekonomik reformlarda hızlı aksiyon almanın ve yapısal dönüşümü tamamlayıp, demokrasi, adalet ve insan hakları konularında standardı yükseltme zamanı geldiğini vurguladı.

Sürece ilişkin her adımın takipçisi olacaklarını belirten Yücelen, tam üyelik sürecinin gereklerini olgunlukla yerine getirecek herkesin 50 yıl sonra farklı şekilde anılacağını, bu sürece direnenlerin ise hak ettikleri yeri alacağını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tügiad Başkanı Yücelen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement