Tekgıda-İş Sendikası Yurtiçi Kargo ile Çalışmama Kararı Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Tekgıda-İş Sendikası Yurtiçi Kargo ile Çalışmama Kararı Aldı

Tekgıda-İş Sendikası Yurtiçi Kargo ile Çalışmama Kararı Aldı

Tekgıda-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, Yurtiçi Kargo'da sendikalaşma nedeniyle işten çıkarılan işçilere destek olmak amacıyla Yurtiçi Kargo ile çalışmama kararı aldı Tekgıda-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, Yurtiçi Kargo'da sendikalaşma...

05.03.2013 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekgıda-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, Yurtiçi Kargo'da sendikalaşma nedeniyle işten çıkarılan işçilere destek olmak amacıyla Yurtiçi Kargo ile çalışmama kararı aldı Tekgıda-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, Yurtiçi Kargo'da sendikalaşma nedeniyle işten çıkarılan işçilere destek olmak amacıyla Yurtiçi Kargo ile çalışmama kararı aldı. Sendika emek örgütleri ve emekten yana olan kişileri de bu uygulamalarına destek olmaya çağırdı.

Tekgıda-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, Yurtiçi Kargo taşımacılık şirketinin Nakliyat-İş bünyesinde örgütlenen işçilere yönelik baskılarını giderek arttırdığı ifade edilerek, "Anayasa hak ve özgürlüklerini kullanan işçilere sırf sendikalaştıkları gerekçesiyle uygulanan bu zulüm asla hoş görülemez" denildi.

Nakliyat-İş Sendikası ve Yurtiçi Kargo işçilerinin sendikal hak ve özgürlük mücadelesinde yalnız olmadıklarının ifade edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"Tekgıda-İş Sendikası olarak sevgili kardeşlerimizi her ortamda ve her vesile ile destekleme irademizi bir kez daha vurguluyoruz.

Sendika olarak bundan böyle Yurtiçi Kargo'dan taşımacılık hizmeti almayacağımızı, haksız yere işten çıkarılan işçiler işlerine geri döndürülmediği ve sendikal hakları tanınmadığı sürece bu kararımızdan vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyoruz.

Tüm emek örgütleri ile emekten yana herkesi de bu uygulamamıza destek vermeye davet ediyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tekgıda-İş Sendikası Yurtiçi Kargo ile Çalışmama Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement