TCMB, TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranını yükseltti - Son Dakika
Ekonomi

TCMB, TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranını yükseltti

Merkez Bankası, zorunlu karşılık faiz oranlarında değişikliğe gitti. Buna göre KKM için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına yenileme ve TL'ye geçiş oranına göre uygulanan faiz oranı üst sınırı, politika faiz oranının yüzde 60'ı, TL mevduat için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına TL'ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan faiz oranı üst sınırı, politika faiz oranının yüzde 80'i olarak belirlendi.

25.04.2024 14:42

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, Türk lirası (TL) mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranını yükseltti.

ZORUNLU KARŞILIKTA YENİ FAİZ ORANLARI

KKM için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına yenileme ve TL'ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan faiz oranı üst sınırının politika faiz oranının yüzde 60'ı olarak belirlendi.

TL mevduat için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına TL'ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan faiz oranı da üst sınırı politika faiz oranının yüzde 80'i olarak belirlendi.

TCMB, TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranını yükseltti
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TCMB, TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranını yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement