Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar - Son Dakika
Ekonomi

Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar

Taksim Gezi Parkı\'ndaki Olaylar

TOBB."Şiddet ve kavga hiçbir şeyi çözemez" "Yaşananlardan fırsat çıkarmaya çalışanlar, tarih önünde sorumlu olacaklarını unutmamalı" ESDER Genel Başkanı Çelikus."Herkesi sağduyulu davranmaya ve soğukkanlı olmaya davet ediyoruz".

04.06.2013 16:05

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), şiddet ve kavganın hiçbir şeyi çözemeyeceğini, yaşananlardan fırsat çıkarmaya çalışanların, tarih önünde sorumlu olacaklarını bildirdi.

TOBB'dan yapılan açıklamada, son günlerde İstanbul'dan başlayarak birçok ile yayılan olayları iş dünyasının üzüntüyle izlediği belirtildi. Bölge ve küresel ekonominin zor bir dönemden geçtiği, dengelerin hızla değiştiği bu dönemde huzura ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapan ve 15 milyonu istihdam eden Türk özel sektörünün bir an önce sağduyunun hakim olmasını beklediği kaydedildi.

Gösteri hürriyeti kapsamında bazı vatandaşların sergilediği demokratik davranışların, kötü amaçlı marjinal unsurların provokasyonlarına karşı korunması gerektiği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

" Samimi vatandaşlarımız da bu hususta duyarlılık içerisinde olmalı ve şiddet, yakma, yıkma gibi suç teşkil eden fiillerin hak ve özgürlükleri gölgelemesine izin vermemelidir. Sokakların huzur ve güveni, çocuklarımızın ve Türkiye'nin geleceğidir. Şiddet ve kavga, hiçbir şeyi çözemez. Aksine sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirir. Hiçbir hak arayışı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın, tüccarın mağduriyetine ve vatandaşlarımızın vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamaz. Yaşananlardan fırsat çıkarmaya çalışanlar, tarih önünde sorumlu olacaklarını unutmamalıdır. Aziz milletimiz, bugüne kadar pek çok badireyi tarihsel tecrübesi ve sağduyusu ile atlatmıştır. Bu sürecin de aynı duruş ve vakarla çözüleceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır."

-Esnaf tedirgin

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus da son günlerde yaşanan olaylarda vatandaşların ve özellikle esnafın gördüğü zarardan dolayı çok üzgün olduklarını belirtti.

Herkesi sağduyulu davranmaya ve soğukkanlı olmaya davet eden Çelikus, protesto hakkının demokratik bir hak olduğunu fakat protesto yaparken kamu düzenini bozmadan yasalar çerçevesinde gerekli tepkinin ortaya konulması gerektiğini ifade etti. Günlerdir süren bu eylemlerde esnafın işlerinin sekteye uğradığını ve birçok esnafın tedirginlik içerisinde dükkanlarını açamadıklarını kaydeden Çelikus, "Tepkimizi ortaya koyarken başkalarının hakkını hukukunu gözardı etmeden, başkalarının malına, canına zarar vermeden, hak talep etmeliyiz. Aksi halde bu olumsuz durum hepimize zarar verir" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement