Sosyal Sorumluluk Projeleri Nasıl Ortaya Çıkıyor? - Son Dakika
Ekonomi

Sosyal Sorumluluk Projeleri Nasıl Ortaya Çıkıyor?

Markaların sosyal sorumluluk konusundaki yaklaşımlarını Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ile konuştuk. Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın "Biz dahil bütün büyük markalar farklı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyorlar.

05.03.2015 16:54

Markaların sosyal sorumluluk konusundaki yaklaşımlarını Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ile konuştuk.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın "Biz dahil bütün büyük markalar farklı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyorlar. Örneğin, biz İntel olarak bu konuda üç başlığı ele alıyoruz. Birincisi eğitim çünkü eğitim ile büyük bir farkındalık yaratarak ve toplumun temel sorunlarını çözebilir ve toplumdaki bazı şeyleri değiştirebiliriz. İkincisi girişimcilik, bugün artık istihdam ve ekonomi deyince her şey girişimciliğe çıkıyor. Artık eskisine oranla girişimleri hayata geçirmek oldukça kolay. Üçüncü sosyal sorumluluk projemizde kadın, kadın bugün sosyal ve ekonomik hayatın daha önemli bir parçası olabilir bu yüzdende güçlü fikirler ve kadınlar projesini hayata geçirdik." diye söyledi.

"Şirketler yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle toplumda bir şeyleri değiştirebilmek adına yarış halindeler"

Şirketlerin temelde sosyal sorumluluk proje amaçlarında aynı niyet içerisinde olduklarını söyleyen Burak Aydın "Şimdi farkı şirketlerin, markaların sosyal sorumluluk projelerindeki vizyonları dip toplamda farklılık gösterebilir ama en temel anlamda topluma fayda sağlamak için yaptığımız projeler bunlar toplumda bir şeyleri değiştirmek burada ticari faaliyet gösterirken buradan ticaret yaparken topluma da bir şeyler katma vizyonu ile yola çıkıyoruz. Burada tabi istenen şey küçük küçük projeler, sosyal sorumluluk projeleri yapmak yerine daha ölçeklenebilir daha toplumda bir şeyleri değiştirebilen projeleri yapmaya çalışıyoruz. Şirketlerde bunu yapmak için yarış halindeler." dedi.

Sosyal Sorumluluk Projeleri Nasıl Ortaya Çıkıyor?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Sosyal Sorumluluk Projeleri Nasıl Ortaya Çıkıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement