Son dakika haberi! Tşof Başkanı Apaydın: Ticari Araçlara Ötv Sıfırlanmalı, Kdv İndirimi Yapılmalı - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika haberi! Tşof Başkanı Apaydın: Ticari Araçlara Ötv Sıfırlanmalı, Kdv İndirimi Yapılmalı

Son dakika haberi! Tşof Başkanı Apaydın: Ticari Araçlara Ötv Sıfırlanmalı, Kdv İndirimi Yapılmalı

Son dakika haberi: Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, belli bir ömrü olan ticari araçların yenilenebilmesi, araç piyasasının rahatlatılması için vergi düzenlemesinin şart olduğunu belirterek; Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) sıfırlanması, Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında indirim yapılmasını talep etti.

22.10.2022 10:27  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, belli bir ömrü olan ticari araçların yenilenebilmesi, araç piyasasının rahatlatılması için vergi düzenlemesinin şart olduğunu belirterek; Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) sıfırlanması, Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında indirim yapılmasını talep etti.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı yazılı açıklamada, şoför esnafının vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek ve daha konforlu araç kullanabilmek için ticari araçlarını yenilemek istediğini belirterek, devletin de buna destek olması gerektiğini belirtti. ÖTV ve KDV indirimiyle araç fiyatlarının düşeceğini vurgulayan Apaydın, şunları dile getirdi:

"DEVLETİMİZ BU BEKLENTİYE İLAÇ OLMALI: Vergi indiriminin geçmişte olduğu gibi tekrar gelmesi taksici, dolmuşçu, servisçi, kamyoncu gibi ulaşım sektöründe faaliyet gösteren şoför esnafımızı memnun edeceği gibi vatandaşların da kaliteli hizmet almasını sağlayacak. Neticede şoför esnafımızın araçlarının da bir miadı var. Güncel piyasada mevut fiyat artışları esnafımızın araç yenilemesini zorlaştırdığı gibi araçlarını yenileyemeyen esnafı da birtakım sorunlarla baş başa bırakıyor. Pandemiden yeni çıkan ve işlerini toparlamaya çalışan şoför esnafımızın araçlarını yenileyerek hizmet kalitesini arttırmasına vesile olunmalı. Devletimiz her zaman esnafının yanında olduğu gibi oluşan bu sıkıntının giderilmesi için de beklentiye ilaç olmalı.

OTOMOBİL PİYASASINDAKİ KURA BAĞLI FİYAT ARTIŞI YÜZDE 100'ÜN ÜZERİNDE: Çok sayıda şoför esnafımız araçlarını yenilemek için ÖTV matrahında düzenleme yapılmasını bekliyor. Otomobil piyasasındaki kura bağlı fiyat artışı yüzde 100'ün üzerinde. Araç fiyatları artınca geçmişte yüzde 45 ÖTV tutarına tabi olan bir aracın şu anki ÖTV oranı yüzde 80'e çıktı. Araç piyasasında yaşanan durgunluğun giderilmesi ve sigortasızlığın önüne geçilebilmesi için bir defaya mahsus ÖTV oranları sıfırlanarak matrah güncellemesi yapılmalı. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için gecesini gündüzüne katan esnafımızın yaşadığı bu sıkıntı giderilerek ekonomiye katkıda bulunulmalı."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Son dakika haberi! Tşof Başkanı Apaydın: Ticari Araçlara Ötv Sıfırlanmalı, Kdv İndirimi Yapılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement