Sahte Balın Arkasından RTÜK Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Sahte Balın Arkasından RTÜK Çıktı

Sahte Balın Arkasından RTÜK Çıktı

RTÜK Uzman Denetçisi Özdiker; RTÜK Başkanı ve yetkililerini, sahte bal satan uydu kanallarına, raporlara rağmen işlem yapmadıkları gerekçesi ile savcılığa şikayet etti.

16.07.2015 14:23  Güncelleme: 15:51

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Uzman Denetçisi Dr. Cengiz Özdiker, RTÜK Başkanı Davut Dursun ve yetkililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Özdiker suç duyurusunda 'Uydu Platform İşletmeciliği Yayın İletim Yetkisi' alan iki kuruluşun kayırıldığı ve bu kuruluşların 84 tane usulsüz yayın ilettikleri iddiasını gerekçe gösterdi.

"KAMU ZARARI VAR"

Suç duyurusunda bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Uzman Denetçisi Dr. Cengiz Özdiker, RTÜK Başkanı Dursun ve diğer bazı yetkililerin izinsiz yayın hakkı vererek görevi kötüye kullandıkları, irtikap suçu işlediklerini ve kanunları uygulamama sonucu kamuya zarar verdiklerini öne sürdü.

"DEVLET MİLYONLARCA LİRA KAYBETTİ"

Özdiker, RTÜK'ün bazı kuruluşlara 'uydu platform işletmeciliği yayın iletim yetkisi' verdiğini, bu kuruluşlardan bazılarının kuruldukları günden bu yana izinsiz yayınları ilettiğini ve haksız kazanç sağladığını ifade etti. Bu televizyonlarda pazarlanan bitkisel ilaç, bal gibi ürünlerle halk sağlığının bozulduğunu; ayrıca RTÜK lisans bedeli, vergi ve SGK ödemeleri yapılmayarak kamunun zarara uğratıldığını belirtti.

"TOPLUM SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILDI"

Maliye'nin 20 milyon 160 bin TL zarara uğratıldığını belirten Özdiker, "Bu yayınlar yoluyla bozulan halk sağlığının maddi karşılığının ölçülemeyeceği açıktır." ifadelerini kullandı. Kurul yetkililerinin ise usulsüz yetkilendirmeyi bildikleri, ancak kanuni yetkilerini kullanmaktan kaçındıklarını ifade etti. Özdiker dilekçesinde, "Olaylar bazı Üst Kurul yetkililerinin sağlanan bu haksız kazançtan nemalandığı şüphesini doğurmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Ekonomi Sahte Balın Arkasından RTÜK Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • Vatandaş Rıza: O uzmandan Allah razı olsun 22 1 Yanıtla
  • ateist: AKPnin iktidar olduğu 13 yılda öğrendiğim şey: Karşındakı "müslümanım" derse, dikkatlı olacaksın arkadaş!!! 18 3 Yanıtla
  • emre: Akpnin kesin rantı var nede olsa başkanları RanTiyE 8 11 Yanıtla
  • Star mardin: Sizin gibi koyunlara ne yapsalar haktır uyuyun uyuyun siz tuz yalayıp uyuyun 18 1 Yanıtla
  • Şehrülaziz: Herşey yalan tek gerçek var..........sahte AKP .... 12 6 Yanıtla
  • RTUK NE İŞ YAPAR: SADECE BALMI SAHTE SADECE BALLAMI BU HALK KANDIRILIYOR.BAZI ÖZEL KANALLAR BANGIR BANGIR HALKI KANDIRIYOR CİNSEL GÜC ARTIRICI HAPLAR TELEFONLAR.KREMLER HAPLAR BİTGİSEL DENILER SATILAN İLCALAR ZAYIFLAMA HAPLARI HEPSİNDEN TEHLİKELİSİ EVLİLİK PROGRAMI YAPARAK PROGAMA KATILAN ABAYAN ADAYLARIN BAZILARI GARİBAN ERKEKLERİN PARASINI YİYOR ALIŞVERİŞ YAPTIRIYOR RESMEN DOLANDIRILIYOR PROGRAMI SUNAN YAPAN TRİLYON KAZANIYOR RTUK VARMIKİ BUNLARA DUR DESİN 16 0 Yanıtla
  • Kml: AKP LİYDİM İNANMAZDİN DENİLENLERE YAVAS YAVAS ANLADİM AKP NİN YAPTİGİ KOTULUKKLERİ 13 1 Yanıtla
  • //: Sahtekar Balcılar artik kimseye guvenim kalmadi 14 0 Yanıtla
  • RTÜK: İşten anlamayan insanları Başkan yaparsan böyle halk daima TV sayesinde kandırılır..İlaç değil tamamen Bitkisel diye binlerce ilaç satışı var.RTÜK bu hiç bir uygulama yapmıyor.. 14 0 Yanıtla
  • Sercan: O balları satana, sattırana, aracı olana en az 5 yıl hapis cezası verilmesi gerekir 14 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement