Rusya Türkiye'ye 'Koridor' Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Rusya Türkiye'ye 'Koridor' Açtı

Rusya Türkiye\'ye \'Koridor\' Açtı

Rusya, Türkiye'den Gelen Mallar İçin Kolaylıkların Sağlanacağı Bir Projeyi Açıkladı.

18.02.2010 16:45

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin, Moskova'daki uluslararası havalimanında özel bir geçiş koridoru, yeşil koridor açıldığını, bunun özellikle Türkiye'ye bağlı olan bir koridor olduğunu belirterek, ''Oradan geçen mallar için kolaylıkların sağlanacağı bir projedir'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Seçin, Atatürk Havalimanı'nda Yıldız ile birlikte basın toplantısı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ocak ayında Rusya'yı ziyaret ettiğini anımsatan Seçin, şöyle devam etti:

''Önümüzdeki dönem Medvedev'in Türkiye'ye ziyareti gündemdedir. Bu ziyaretin hazırlık çalışmaları çerçevesinde gelmiş bulunmaktayım. Enerji, ulaştırma altyapısı konuları da gündemimizde yer almaktadır. Ticari ilişkilerin geliştirilmesi de ele alınacaktır.''

Başbakan Erdoğan'ın Moskova ziyareti sırasında Türkiye'den Rusya'ya tavuk eti ithalatı konusunun da gündeme geldiğini hatırlatan Seçin, şunları kaydetti:

''Türkiye'den Rusya'ya tavuk eti ithalatı konusunda bir teklifte bulunulmuştu. Bu teklif sadece Türkiye için geçerli olan bir teklifti. 500 bin ton tavuk etinin Türkiye'den Rusya'ya ithal edilmesine bağlı bir kota söz konusudur. Bu çok gerçekçi bir projedir.''

-AL YA DA ÖDE-

Rusya'nın doğalgaz fiyatında indirim yapmasına ilişkin bir soru üzerine de Seçin, ''Her iki tarafın da çıkarlarını gözetmek kaydıyla gaz fiyatlarının indirimi konusu da iki taraf arasında şu anda görüşülmektedir. Tabii ki al ya da öde yönteminin de bundan sonraki geleceğiyle ilgili konular da ele alınmaktadır'' dedi.

-NÜKLEER SANTRAL KONUSU-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Rusya'nın doğal gaz fiyatında indirim yapması konusuyla ilgili soruya ''Hem al ya da öde ile alakalı, hem de fiyatla alakalı beklentilerimizi ilettik'' karşılığını verdi.

Türkiye'de kurulacak nükleer santrallere ilişkin bir soruya verdiği yanıtta Bakan Yıldız, şunları kaydetti:

''Görüşme konularımızdan biri de nükleer enerji santrallerinin kurulmasıyla alakalı olan işbirliği... Bu görüşmeler sırasında mutabık kalınması halinde biz bu işbirliğini geliştirmek istediğimizi beyan ettik. Rusya Federasyonu da bunu beyan ettiler. Ve istediğimiz hızda da gitmesi halinde, mutabık kalacağımız noktaların netleşmesi halinde biz bunu haziran ayından önce netleştirmek istiyoruz.''

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rusya Türkiye'ye 'Koridor' Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement