Rekabet Kurumu'ndan Kale Kilit'e Ceza Yok - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurumu'ndan Kale Kilit'e Ceza Yok

Rekabet Kurumu\'ndan Kale Kilit\'e Ceza Yok

Rekabet Kurumu, Kale Kilit'in yıl içinde düzenlediği kampanyaların ihlal niteliği taşımadığına ve idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi.

10.12.2012 13:13

Rekabet Kurumu, Kale Kilit'in yıl içinde düzenlediği kampanyaların ihlal niteliği taşımadığına ve idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurumu, Kale Kilit'le ilgili kararını açıkladı. Açıklamada, Kale Kilit ve Kalıp Sanayi A.Ş.'nin 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesi kapsamında hakim durumunu kötüye kullanıp kullanmadığının tespiti amacıyla yürütülen soruşturmanın tamamlandığı bildirildi. Açıklamada, "Soruşturma, Kale Kilit ve Kalıp San. A.Ş.'nin bayilerine yönelik kampanyalar, münhasırlık ve prim uygulamalarıyla hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma sonucunda açılmıştı. Soruşturma safhasında Kale Kilit ve Kalıp San. A.Ş.'nin fiyatlamaya ilişkin çeşitli uygulamalarıyla hakim durumunu kötüye kullanıp kullanmadığı incelendi. 6 Aralık 2012 tarihinde Rekabet Kurulu'nca dosyanın müzakeresi sonucunda Kale Kilit ve Kalıp San. A.Ş. tarafından gerçekleştirilen indirim/prim sistemi ile yıl içindeki muhtelif kampanyalar bağlamında ilgili pazarlardaki fiyatlama uygulamalarının 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesi kapsamında ihlal niteliği taşımadığına, dolayısıyla adı geçen teşebbüs hakkında aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına oybirliği ile karar verildi" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurumu'ndan Kale Kilit'e Ceza Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement