Oran'dan Kobi'lere 20 Milyonluk Katkı - Son Dakika
Ekonomi

Oran'dan Kobi'lere 20 Milyonluk Katkı

Oran\'dan Kobi\'lere 20 Milyonluk Katkı

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin yer aldığı Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Şubat ayı yönetim kurulu toplantısı Kayseri'de yapıldı.

26.02.2013 12:44

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin yer aldığı Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Şubat ayı yönetim kurulu toplantısı Kayseri'de yapıldı. Toplantıda bölgedeki yatırımcılara ve KOBİ'lere 20 milyonluk destek verilmesi kararlaştırıldı.

ORAN Kayseri merkezinde yapılan yönetim kurulu toplantısına; Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can ve Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu katıldı. ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şerif Yılmaz, şöyle dedi:

"Ajansımız, yeni mali destek programlarını 26 Aralık 2012 tarihinde ilan ederek proje başvurusu kabullerine başlamıştır. Söz konusu programlar kapsamında, KOBİ'lere yönelik olarak stratejik sektörlerde ve bölgemiz için rekabette öncü sektörlerde yapılacak yatırımların desteklenmesi hedeflenirken, kar amacı gütmeyen kurumlara için tarıma yönelik altyapının ve insan kaynaklarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Programlar kapsamında KOBİ'lere 20 milyon TL'lik kaynak aktarımı planlanmaktadır. Ajansa proje başvuruları 15 Mart'ta son bulacak."

Vali Yılmaz, 'Mali Destek Programları' kapsamında bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerini kapsamında 21 merkezde bilgilendirme toplantısı düzenlendiğini, 1200 kişinin katılım sağladığı programlarda katılımcılarla mali destek programlarına ilişkin bilgiler paylaşıldığını söyledi.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Kayseri'de 100, Sivas'ta 55 ve Yozgat'ta ise 35 firmanın teşvik kapsamında aldıkları makine ve ekipmanların izlendiğini, 2014-23 Dönemi Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında, Kalkınma Bankası ve Erciyes Üniversitesi koordinatörlüğünde bölgenin farklı üniversiteleriyle işbirliği halinde çalışmalar başlatıldığını ekledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Oran'dan Kobi'lere 20 Milyonluk Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement