Motorine yeni zam geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Motorine yeni zam geliyor

Uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişiklikler nedeniyle motorine 29 Ocak Pazartesi günü itibariyle 1 lira 38 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor. Benzin ve LPG'de ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

27.01.2024 12:09  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurunda yaşanan değişiklik akaryakıt fiyatlarını değiştirmeye devam ediyor. Yeni gelişmeye göre motorine 1 lira 38 kuruşluk bir zam bekleniyor. Fiyat artışının 29 Ocak Pazartesi günü itibariyle geçerli olacağı belirtiliyor.

Akaryakıt sektör kaynaklarının aktardığına göre, 29 Ocak Pazartesi gecesi motorinin litre fiyatına 1 lira 38 kuruşluk bir fiyat artışı yansıyacak. Benzin ve LPG'de ise bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Motorine yapılan son zam 20 Ocak'ta pompaya yansımış, motorin litre fiyatı 1 lira 15 kuruş artmış, 24 Ocak'ta ise benzine yansıyan zamla fiyatlar 1 lira 46 kuruş artmıştı. 18 Ocak'ta da LPG'ye yansıyan zamla fiyatlarda 40 kuruşluk artış kaydedilmişti.

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul'da benzinin litre fiyatı: 38,38 TL, motorinin litre fiyatı 40.21 TL

Ankara'da benzinin litre fiyatı: 39,04 TL, motorinin litre fiyatı: 40,98 TL

İzmir'de benzinin litre fiyatı: 39.25 TL, motorinin litre fiyatı: 41.19 TL

LPG ise ortalama 20 TL bir fiyat üzerinden satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıtta fiyatlar, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Hesaplama sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre değişiklik gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunması sonrasında sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını duyurmuştu.

Motorine yeni zam geliyor

Son Dakika Ekonomi Motorine yeni zam geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Serkan Basar: yemin ederim sanki bizleri çökertmeye and içmişler sanki 240 9 Yanıtla
    tolga karabulut: AKP SEÇİM ŞARKISI ; ZAMLARIN AZI BİTTİ SEÇİMDEN SONRA ÇOĞU KALDI :) 28 104 hüseyin şenel: sanki kelimesi fazla olmuş yorumundan serkan kardeş zaten çökertmediler mi yok dış güçler yok bilmem ne tüm partiler danışıklı dövüşüyor tabiri caizse filler tepişiyor olan halka oluyor hangi parti ekonomi halkı konuşuyor 100 tv kanalı var hepsi seçimde seçim kimse farkında değil uçumuma hızla gidiyoruz 23 24
  • ALI YANIK: Tek çare Ekrem İMAMOĞLU 151 59 Yanıtla
  • Recep Ekız: Fragman bunlar asıl film 1 nisandan sonra başlayacak izleyin görün fakir ve cahillere sesleniyorum bir kerede beyninizle düşünün deyinki ben bu yaşamı hakediyormuyum. 185 11 Yanıtla
    Suleyman özdemir: Ooooohhhhh 2 6
  • ALI YANIK: Bunlar iyi günler, düşünün seçim öncesi zamsız halimiz, ya seçim sonrası bizi neler bekliyor biliyormusunuz? Mart sonrası asgari ücretliler, emekliler, memurlar daha 4 yıl sonraki seçime kadar zam alabilecekmiyiz? Mart ayına kadar doğalgaz ile ısındığınız kâr x2 zam seçim sonrası yolda... 182 11 Yanıtla
    hüseyin şenel: geçen seçim gibi olacak diye korkuyorum zaten seçime kadar baskıladılar seçimden sonra herşey 2 3katına çıktı ve bu seçimde öyle olacak baskıladıkları hali bunca zam getirdiyse düşünün seçimden sonra kazanırsa kimse sorgulayamayacak kayberdese diyecekler chp yüzünden oldu herşeyi yapan kendileri herşeyin suçlusu muhalefet ne güzel hayat 40 23 Özdemir: İyi günlerimiz değil Ali bey.Felaket yaşanıyor ve kötü günlerin de kötüsündeyiz artık 35 28
  • alos : DEĞİŞİM OLMADAN GEÇİM OLMAZ. THE END. 145 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement