Mobilya Sektörü Gaziantep'te Buluşuyor - Son Dakika
Ekonomi

Mobilya Sektörü Gaziantep'te Buluşuyor

Mobilya Sektörü Gaziantep\'te Buluşuyor

Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarında 50'ye yakın ülkeden yaklaşık bin ziyaretçi ağırlanacak.

24.10.2014 12:07  Güncelleme: 12:28

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Erexpo Fuarcılık A.Ş işbirliğinde düzenlenen "Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı" (MOBEF) için hazırlıklar devam ediyor.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, 19-23 Kasım 2014 tarihlerinde Ortadoğu Fuar Merkezinde (OFM) gerçekleştirilecek fuar için sektöre yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erexpo Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Erdal Usta, fuarda 50'ye yakın ülkeden yaklaşık bin ziyaretçiyi ağırlayacaklarını kaydetti.

Usta, fuar boyunca dünyanın önemli mobilya dergilerinin editörlerinin Gaziantep'e geleceğini ve uluslararası basın toplantısıyla şehir ve mobilya sektörünün tanıtımının yapılacağını aktardı.

Ortadoğu'daki gelişmelerin yansımasına paralel alternatif pazarları kente açmayı planladıklarına dikkati çeken Usta, İran'dan gelecek ziyaretçilerin özel uçakla Gaziantep'e taşınacağını vurguladı.

GTO Başkanı Eyüp Bartık da kentte mobilya sektörünün önünü açmak için MOBEF'in önemli fırsatlar oluşturacağını belirtti.

Irak'ın sektör için önemli pazar olduğunu ifade eden Bartık, sektördeki lojistik maliyetlerinin yüksek olduğunu ancak Gaziantep'in bu anlamda pazara yakınlığından dolayı avantajlı olduğunu bildirdi.

Bartık, GTO Erbil Ofisinin Irak'ta fuarın tanıtımını yaptığını ifade ederek, "Halı fuarının hikayesini mobilyada da yazabiliriz. Yeter ki emek verelim" ifadelerini kullandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marangozlar Odası Başkanı Küsbeoğlu ise Gaziantep'te sanayinin olmadığı dönemlerde bile mobilyacılığın belirli seviyelere ulaştığını, yeni çalışmalarla gelişmeyi kentte aynı hızla sürdürmek istediklerini bildirdi.

Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu da kentteki mobilya sektörünün üretim ve kalite açısından sorunu olmadığını, tek sıkıntısının tanıtım olduğunu belirterek, bu noktada MOBEF'in önemli bir fırsat olacağını kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mobilya Sektörü Gaziantep'te Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement