Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika
Ekonomi

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Mısır\'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

ESDER Başkanı Çelikus: "Unutulmamalıdır ki Mısır toprakları çok firavunlar gördü ve bu topraklarda sevginin, kardeşliğin, adaletin ve inancın temsilcisi olan Hz. Musa ve Hz. Harun'u da gördü ve hep bu güzellikleri savunanlar kazandı"

28.07.2013 15:57

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Mısır'daki ordu güçlerinin demokrasi yanlılarına ateş açtığı ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği olaylarla ilgili, "Unutulmamalıdır ki Mısır toprakları çok firavunlar gördü ve bu topraklarda sevginin, kardeşliğin, adaletin ve inancın temsilcisi olan Hz. Musa ve Hz. Harun'u da gördü ve hep bu güzellikleri savunanlar kazandı" ifadesini kullandı.

Çelikus, yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır'da mübarek ramazan ayında darbeciler tarafından görevden uzaklaştırılan Muhammed Mursi taraftarlarına yapılan katliamı kınadıklarını ve lanetlediklerini" belirtti.

Bütün dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşandığını ve Mısır halkının bir iç savaşa sürüklendiğini kaydeden Çelikus, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gelişmelerin sonuçları Mısır ve bölgemiz için tehlikeli neticeler doğuracaktır. Bu gelişmelere çanak tutan AB, ABD ve İslam ülkeleri kukla yöneticilerini de kınıyoruz. Irak ve Afganistan'da işgale kılıf olan demokrasi türküsünü Mısır'da söylemez olmuşlar. Dilleri tutulmuş Mursi taraftarlarının darbeciler tarafından parçalanmasını bir sırtlan edasıyla seyrediyorlar. Unutulmamalıdır ki Mısır toprakları çok firavunlar gördü. ve bu topraklarda sevginin, kardeşliğin, adaletin ve inancın temsilcisi olan Hz. Musa ve Hz. Harun'u da gördü ve hep bu güzellikleri savunanlar kazandı."

Rahmet, kardeşlik ve esenlik ayı olan ramazanın Mısır halkı için bir kurtuluş müjdecisi olmasını arzu ettiklerini belirten Çelikus, Mısırlıların yanlarında olduklarını kaydetti.

Sevgi ve kardeşliği esas alan esnaf ve zanaatkar camiasının Mısır'a tekrar huzur, barış ve kardeşlik ikliminin gelmesi için dua ettiklerine işaret eden Çelikus, "Üzerimize düşen her türlü göreve hazır olduğumuzu bildiririz. Hükümetimizin de bu gelişmeler karşısında acilen inisiyatif almasını bekliyoruz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement