İşte tezgaha inen hurma fiyatları - Son Dakika
Ekonomi

İşte tezgaha inen hurma fiyatları

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, kuruyemişçiler tezgahlarını farklı çeşitlerdeki hurmalarla süsledi. Cennet hurmasının kilogramı 280 liraya tezgahta yerini alırken jumbo Kudüs hurmasının tanesi ise 15 TL'ye satılıyor. Farklı çeşitlerin kilo fiyatları 200 ila 620 TL arasında değişiklik gösteriyor.

07.03.2024 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala kuruyemişçiler hazırlıklarını tamamlayarak tezgahlarına hurmaları ekledi. Mısır Çarşısı'nda jumbo boy Kudüs hurmasının tanesinin 15 TL'ye satıldığı görüldü. Vatandaşlardan ise "Bir tane bile almam." tepkisi gösterenlerin yanında "Demek alan var ki satıyorlar." yorumu yapanlar da oldu.

Mısır Çarşı'nda her çeşit hurma bulunurken kilo fiyatları 200 ila 620 TL arasında değişiklik gösteriyor. Kilogram başına Cennet hurması 280 TL, Jumbo Kudüs hurması 350 TL, Özel Jumbo Kudüs hurması 450 TL, Sugai hurması 500 TL, Özel Medine hurması ise 620 TL olarak belirlendi. Tane ile satılan jumbo hurmalar ise 10 TL ve 15 TL arasında müşterilere sunuluyor.

"TANE FİYATLARI 10 LİRA İLE 15 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR"

20 yıldır Mısır Çarşısı'nda esnaf olan Murat Üzümcü, "Medine hurmasının kilosu 480 lira, tanesi ise 15 lira. Tane fiyatları 10 lira ile 15 lira arasında değişiyor, hatta 20 liraya kadar yükseliyor. Geçen yıl daha ucuzdu. Kudüs'ten geldiği için dolar arttıkça artıyor, dolara göre fiyat belirleniyor" dedi

Esnaf Suat Tatlıcı, "Fiyatlarımız 200 liradan başlıyor, 620 liraya kadar hurmamız var. Taneyle satılan hurmalar peygamber efendimizin kendi elleriyle yetiştirdiği ağacın hurması. Tanesi 10-15 lira. Çok değerli bir hurma olduğu için fiyatı o yüzden yüksek. Kudüs hurmasının kilosu 200 lira, biraz daha büyük Kudüs hurması 320 lira, Jumbo hurma 420 lira" şeklinde konuştu.

"KESİNLİKLE ALMAM"

Hurma fiyatlarına bakmaya gelen Hüsamettin Özkan, "Ramazan ayından dolayı fırsatçılık olmuş. Kesinlikle bir tane almam. Kim alır?" dedi. Sema Köse, "Pahalı ama herkes ekonomik durumuna göre hareket ederse her şey daha güzel olur diye düşünüyorum" diye konuştu. Mehmet Gülendar, "Kilosu 220 lira olan hurmadan bütçeme göre aldım ama demek alan var ki satıyorlar" ifadelerini kullandı.

İşte tezgaha inen hurma fiyatları
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İşte tezgaha inen hurma fiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Serkan Basar: zamanında yediğimiz hurmalar şimdi........... 14 1 Yanıtla

Advertisement