Mardin Nusaybin'de Devlet Destekli Tekstil Atölyelerinde 15 Bin Kişi İstihdam Ediliyor - Son Dakika
Ekonomi

Mardin Nusaybin'de Devlet Destekli Tekstil Atölyelerinde 15 Bin Kişi İstihdam Ediliyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devlet destekli tekstil atölyelerinde 15 bin kişi istihdam ediliyor. Devletin sunduğu destek paketleriyle kalkınma ve istihdam sağlanan ilçede, tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, İstanbul'dan gelen kumaşları kesim, baskı, ütü ve paketleme işlemlerini gerçekleştirerek ihraç ediyor. Devletin teşvikleriyle desteklenen sektörde, sigorta ücretleri indirimli, KOSGEP'ten makine teçhizat desteği alınıyor ve İŞKUR eleman desteği sağlanıyor. Mardin Tekstil İşletmeleri Derneği Başkanı Bülent Ergün, devletin taleplerini ciddiye aldığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

26.10.2023 15:44

Nusaybin'de devlet destekli tekstil atölyelerinde binlerce kişi istihdam ediliyor

MARDİN - Mardin'in Nusaybin ilçesinde devlet destekli tekstil atölyelerinde 15 bin kişi istihdam ediliyor.

Nusaybin ilçesi, tekstil atölyeleri ile adından söz ettiriyor. Devlettin burada sunduğu 10 yıllık deste paketleriyle kalkınma sağlanıp istihdam sağlanıyor. Mardin Tekstil İşletmeleri Derneği Başkanı Bülent Ergün, devlet desteğiyle adım attığı tekstil sektöründe 15 bin kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.

Devletin, her zaman girişimcilerin ve ihracatçıların yanında olduğunu belirten Ergün, İstanbul'dan kumaş gönderildiğini, kumaş gönderildikten sonra burada kesimi, baskıları, ütüsü yapılıp paketlenip İstanbul'a gönderildiğini ifade etti.

İstanbul'dan yurt dışına ihraç edildiğini aktaran Ergün, şöyle konuştu:

"Genellikle Arap ülkelerine ihracat yapıyoruz. Suudi Arabistan, Libya, Irak gibi ülkelere gidiyor. Devletin teşviklerinden yararlanıyoruz. Teşvik olarak devletimizin sunduğu 10 yıllık bir paket var. Sigorta ücretleri yüzde 90 indirimlidir. KOSGEP'ten de makine teçhizat desteği alıyoruz. Onun dışında İŞKUR bize eleman desteği veriyor. Milli Eğitim bize eğitim kursları ile eleman sağlıyor."

Tekstil sahası talebinde bulunduklarını dile getiren Ergün, "Allah razı olsun devlet büyüklerimiz bunu ciddiye aldılar şu anda çalışma yapılıyor" ifadelerinde bulundu.

Mardin Nusaybin\'de Devlet Destekli Tekstil Atölyelerinde 15 Bin Kişi İstihdam Ediliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mardin Nusaybin'de Devlet Destekli Tekstil Atölyelerinde 15 Bin Kişi İstihdam Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement