"Lütfen Vergimi Arttırın" - Son Dakika
Ekonomi

"Lütfen Vergimi Arttırın"

"Lütfen Vergimi Arttırın"

Ünlü yatırımcı Buffett'tan sonra gayrimenkul devi Jeff Gural'da zenginlerden alınan vergilerin artmasını istedi.

13.11.2012 12:04  Güncelleme: 12:05

ABD'de başkanlık seçimleri öncesinde milyarder yatırımcı Warren Buffett'ın zenginlerin vergilerinin arttırılması gerektiği, kendilerinin yeteri kadar ayrıcalıklı olduklarını söylediklerine eleştiri oklarına maruz kalmıştı.

"ZENGİNLER DAHA ÇOK VERGİ VERMELİ"

Seçimler den sonra ABD'de bir başka milyarder ise vergisinin artırılmasını istedi. ABD'nin ünlü gayrimenkul şirketi Newmark Grubb Knight'ın sahibi Jeff Gural CNBC televizyonuna verdiği demeçte reformların yerine getirilmesi için zenginlerden alınan vergilerin artması gerektiğini söyledi.

Zengin ABD'lilerin geçen on iki yıllık zaman zarfında Bush dönemi vergi politikaları nedeniyle yeteri kadar rahatlamış olduğunu kaydeden Gural, Cumhuriyetçilerin zenginlerden alınacak vergilerin arttırılmasına sıcak bakmadıklarını söyledi. Bunun çok saçma olarak niteleyen milyarder yatırımcı cumhuriyetçilerin seçimlerde galip gelebilmek için vergiler ile oynamayı tercih etmediklerinin altını çizdi.

"ZENGİNLER FEDAKARLIK YAPMALI"

Gural açıklamalarında ülkenin açığının ortada olduğunu belirtirken artık zenginlerin elini taşın altına sokma zamanı geldiğini yüksek vergiler ile üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini savundu. Otomatik harcama kesintileri ve vergi artışları sonrasında yaşanabilecek mali uçurum korkularının da bu şekilde ortadan kalabileceğini kaydeden Gural, ABD'nin yeniden bir ayara gelip fedakarlık yapması gerektiğini savundu.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi 'Lütfen Vergimi Arttırın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement