KDV oranlarında artış yapıldı! Yüzde 18'den 20'ye yükseltildi - Son Dakika
Ekonomi

KDV oranlarında artış yapıldı! Yüzde 18'den 20'ye yükseltildi

Cumhurbaşkanı Kararı ile Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranları yeniden belirlendi. Kapsamı belirtilen mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 20'ye, yüzde 8'lik KDV oranı ise yüzde 10'a yükseltildi. Karar, 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

07.07.2023 05:30  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katma Değer Vergisi'ne (KDV) artış yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yüzde 18 olan KDV yüzde 20'ye; yüzde 8 olan KDV yüzde 10'a yükseldi.

YENİDEN BELİRLENDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; yüzde 18 olan genel KDV oranı yüzde 20, yüzde 8'e tabi mal ve hizmetlerin KDV oranı ise yüzde 10 olarak belirlendi. Deterjan ve dezenfektanlar ile kağıt ürünleri gibi temizlik maddelerinin ithal ve teslimlerinde genel KDV oranının yüzde 20 olarak uygulanması öngörüldü. Başta gıda maddeleri olmak üzere, söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı eki (I) sayılı listede yer alan yüzde 1'e tabi mal ve hizmetlerin KDV oranında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

ŞANS OYUNLARINDA YÜZDE 20'YE YÜKSELTİLDİ

Tüketici kredilerinde BSMV oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı. Şans Oyunları Vergisi, at yarışlarında yüzde 14'e, vergi spor müsabakalarına dayalı müşterek bahislerde yüzde 10'a ve diğer şans oyunlarında yüzde 20'ye yükseltildi.

Öte yandan Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketi payları için yüzde 0 tevkifat uygulanmasının devamı öngörülüyor. Diğer sermaye şirketlerinde ise bugünden önce iktisap edilen kendi hisse senetlerine ilişkin olarak tevkifat oranı yüzde 0 olarak, bugünden itibaren iktisap edilen hisse senetleri için ise yüzde 15 olarak uygulanacak.

10 TEMMUZ'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürütmesinde, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28'inci maddesi gereğince verilen karar, 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

İşte Resmi Gazete'de yer alan karar:

Katma Değer Vergisi Oranları Yükseltildi
KDV oranlarında artış yapıldı! Yüzde 18\'den 20\'ye yükseltildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi KDV oranlarında artış yapıldı! Yüzde 18'den 20'ye yükseltildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Abuzer Yavuz: Ver mehteri ver hani ekonomi iyi hani faize kaeşıydın depremzadeleri bahane etmeyin 168 10 Yanıtla
  • murat ARI: Durmak yok yola devam gene zam artık rüyada görmeye başladık birtek işçiye zam yok 154 20 Yanıtla
  • sato: Yapıştır Reis,kim tutar seni... 165 5 Yanıtla
  • Selçuk Durgel: 2023 te uçacacağız diyorlardı bakın roket yaptılar allah allah dahada fazlasını bekleriz ışık hızınıda buluruz inşallah 132 10 Yanıtla
  • Serkan Basar: Oooohhhhhhhhh ooooohhhhhhh 125 16 Yanıtla
  • Reisin Fedaisi: Sayın Süleyman Soylu nun bir hareketi vardır. Oooooohhhhhh Oooooohhhhhhhh:) 126 8 Yanıtla
  • Paravan Hesap: Abuzer Yavuz kardeşim Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu hiç şaşmadım bekliyordum zaten bu vergilerin artışını. Bir de yerel seçimlerde İstanbul'dan Ankara'ya kazanırlarsa sen o zaman gör. Payitaht devrine geçişi?? 110 22 Yanıtla
  • Tarık Guner: Az bile iki katına çıkar Kdv yi iki katına, nasılsa seçiliyorsun yüzdelerle uğraşma. 90 13 Yanıtla
  • Erol MARASLI: Yürü ve reis kim tutar seni.durmak yok zamlara devam.ne yaparsan yap sana oy veren bir kitle var zaten. 88 14 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Kiminin vicdanı rahat kiminde eğer varsa vicdan 94 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement