Kalkınma Bakanı Yılmaz Esder'in Sahur Programına Katıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Yılmaz Esder'in Sahur Programına Katıldı

Kalkınma Bakanı Yılmaz Esder\'in Sahur Programına Katıldı

Bakan Yılmaz: "İslamla demokrasi pek ala bir arada yaşanabiliyor. Türkiye bunun en güzel örneklerinden birisi"

03.08.2013 06:32

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İslamla demokrasi pek ala bir arada yaşanabiliyor. Türkiye bunun en güzel örneklerinden birisi" dedi.

Bakan Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'nin (ESDER) Ankara Keçiören'de düzenlediği sahur programına katıldı.

Programda konuşan Yılmaz, 28 Şubat sürecinde yaşanan olaylara değinerek, "ESDER, Türkiye'de vesayet rejiminin hakim olduğu, demokratik değerlerin dikkate alınmadığı, halkın iradesiyle yönetime gelmiş siyasilerin çeşitli yöntemlerle iktidardan edildiği bir dönemde aslında toplumun bir anlamda tepkisinin ürünü" diye konuştu.

"Oruç nasıl aç durmak değilse sahur da gece yemek yemek değil" diyen Yılmaz, sahurun ayrı bir maneviyatı olduğunu belirterek, geleneksel bir hal almasını istedi.

Yenilikler yaparken geleneksel değerlerinde korunması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, "Süreklilikle değişimi aynı anda yapmak durumundayız. AK Parti, muhafazakar demokrat. Bir taraftan birçok alanda yenilikçi, öncü bir parti ama bir taraftan da muhafazakar. Muhafazakar derken bunu siyasi ve ekonomik anlamda kullanmıyoruz. Tarihimize, kültürümüze ve aile değer yapımıza sahip çıkmak anlamında muhafazakarız. Bu değerlerimizi koruyarak geleceğe yürümek durumundayız" ifadesini  kullandı.

Bakan Yılmaz, AK Parti iktidarının gücünü halktan aldığını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugüne kadar halkımızın desteğiyle ülkemizde önemli işler yaptık. Bundan sonra da çok daha iyi noktalara birlikte yürüyeceğiz. İçeride ve dışarda bundan rahatsız olan değişik çevreler olabilir. Türkiye'nin gelişmesinden, demokraside ileri adımlar atmasından, ekonomik olarak ilerlemesinden, sosyal anlamda daha dengeli bir toplmun haline gelmesinden ve dış dünyada çok daha itibarlı güçlü bir ülke haline gelmesinden rahatsız olanlar olabilir. Ancak onlar ne yaparsa yapsınlar bu halkın sağduyusuyla ve hükümetimizin tecrübesiyle inşallah bu gayretler hep boşa çıkacak ve her geçen yıl ülkemiz daha iyiye gidecek."

-"Yeni dönemin doğum sancıları"-

Mısır'da ordunun yönetime el koyduğunu hatırlatan Yılmaz, "Dünyada ve özellikle bölgemizde de önemli değişimlerin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu olayların yeni dönemin doğum sancıları gibi anlıyorum. Bu sıkıntıların, bu zorlukların ardından inşallah bir ferahlık kolaylık gelecek. Belki birtakım bedeller ödenecek, acılar yaşanacak ama eninde sonunda Türkiye'de olduğu gibi yakın coğrafyamızda, İslam dünyasında halkın arzu ettiği yönetimler, halkın iradesine dayalı yönetimler hakim hale gelecek, bunun başka yolu yok" değerlendirmesinde bulundu.

" Afrika'dan Avrupa'ya, Latin Amerika'dan Asya'ya kadar dünyanın dört bir yanında demokrasi oluyor da İslam dünyasında niçin olmasın" görüşünü dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dünyanın dört bir yanında seçilmiş insanlara saygı gösteriliyor da İslam ülkelerinde seçilmiş olanlara neden gösterilmesin? Bu çifte standardı anlamak mümkün değil. İslamla demokrasi pek ala bir arada yaşanabilyor, Türkiye bunun en güzel örneklerinden birisi. Dolayısıyla İslam dünyasında da geçmişte Flistin'de, Cezayir'de bugün Mısır'da malesef seçilmiş yönetimlere karşı olumsuz birtakım müdahaleler görüyoruz. Bunlar aslında şahıslardan ziyade halkın iradesine yapılmış müdahalelerdir. Kime karşı yapılmış olursa olsun bunun karşısındayız. Şiddete buluşmadan gösterdikleri onurlu direnişi selamlıyoruz, inşallah Allah onlara da muvaffakiyetler verir. Umarım, ekonomik ve siyasi olarak çok daha iyi bir noktaya gelirler. Böylece coğrafyamızda çok farklı bir dönemi de görürüz ancak biraz sabırlı olmak lazım. Bu sabırla inşallah güzel günleri de hep birlikte göreceğiz."

Sahur programına Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, ESDER Başkanı Mahmut Çelikus, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve davetliler katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Yılmaz Esder'in Sahur Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement