ODTÜ'de İş Hayatında ve Girişimcilikte Kadın Paneli Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

ODTÜ'de İş Hayatında ve Girişimcilikte Kadın Paneli Yapıldı

ODTÜ\'de İş Hayatında ve Girişimcilikte Kadın Paneli Yapıldı

Global Girişimcilik Haftası kapsamında ODTÜ'de, İş Hayatında ve Girişimcilikte Kadın konulu panel düzenlendi.

18.11.2013 18:31  Güncelleme: 19:18

Global Girişimcilik Haftası kapsamında ODTÜ'de "İş Hayatında ve Girişimcilikte Kadın" konulu panel düzenlendi.

Panelde konuşan Sportif Havacılık ve Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Karalar, iş dünyasının erkek egemen bir dünya olduğunu belirterek, faaliyet gösterilen sektörün de bu anlamda önemli olduğunu söyledi.

İş hayatının ilk yıllarında Türkiye'de ihtiyaç duyulan alanlara odaklandığını ifade eden Karalar, özellikle 2004 yılında Türkiye'deki kaza sayılarını analiz ederek hava ambulansı araçlarını ülkeyle tanıştırdıklarını kaydetti.

GY Mühendislik, Mimarlık ve Enerji Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Atalay da girişimcilik konusunda kadın ve erkek diye bir ayrım gözetmediğini belirterek iş hayatında kadın olmasından kaynaklı zorluklar yaşamadığını aksine insanların kendisine daha kibar davrandığını dile getirdi.

Kadın olmanın iş hayatında yükselmesine engel teşkil etmediğini anlatan Atalay, "İstediğim yere kadar sıçrayabileceğimi düşünüyorum" dedi.

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İpek Tüzün de yaptıkları görüşmelerde kadınların, girişimciliği daha çok cesaret sözcüğü ile tanımladıklarını söyledi.

Akademik anlamda kadın olmanın dezavantaj yaratmadığını belirten Tüzün, başarılı kadınların hikayelerini parlatmak gerektiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ODTÜ'de İş Hayatında ve Girişimcilikte Kadın Paneli Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement