Hava sıcaklıkları deniz suyunu etkiledi, hamsi Gürcistan'a kaçtı - Son Dakika
Ekonomi

Hava sıcaklıkları deniz suyunu etkiledi, hamsi Gürcistan'a kaçtı

Hava sıcaklıkları deniz suyunu etkiledi, hamsi Gürcistan\'a kaçtı

Karadeniz'de deniz suyu sıcaklığının düşmemesi nedeniyle hamsi gibi balıklar soğuk sulara yönelerek Gürcistan'a kaçtı. Bu durum denizdeki çeşitliliği azalttı ve balık fiyatlarında yükselişe neden oldu. Balıkçılar, iklim değişikliğinin ciddi bir şekilde etkilediği sezonun başında bol miktarda olan hamsinin şu anda neredeyse hiç bulunmadığını belirtti. Havaların düzelmesi ve çeşitliliğin artması umuduyla bekleniyor.

31.01.2024 10:37  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava sıcaklıkları deniz suyunu etkiledi. Deniz suyunun sıcaklığı düşmeyince hamsi de Gürcistan'a kaçtı.

Karadeniz'de deniz suyu sıcaklığının 15 derecenin altına inmemesi sebebi ile balıklar yönünü soğuk sulara çevirdi. Sezona bollukla başlayan hamsi ise Gürcistan'a kaçtı. Denizde ki çeşitlilik azalınca fiyatlarda yükselişe geçti. Balıkçı Tuncay Kılıç, "Şu anda kıtlık yaşıyoruz. İklim değişikliği ciddi anlamda bizi vurdu. Çok az sayıda balık var. Hamsi yok denecek kadar az. Sezon başında epey boldu. Umudumuz havaların biraz daha toparlanması. Temennimiz çeşitliliğin bollaşması" şeklinde konuştu.

"Balık Gürcistan'a kaçtı"

Deniz suyu sıcaklığının yüksek olması sebebiyle balığın soğuk sulara kaçtığını dile getiren Balıkçı Tuncay Kılıç, "Piyasaların ne zaman düzeleceği hakkında bir şey söyleyemeyiz. Havaların düzelmesini bekliyoruz. Şu an Ocak ayındayız. Birinci ay bitiyor. Baharla kışı aynı anda yaşıyormuşuz gibiyiz. Otomatikman denizi etkiliyor. Denizin su sıcaklığı yüksek. Zaten hamsi soğuk sulara yani Gürcistan'a kaçtı. Diğer balıklarda da çok çeşitlilik yok. Bekliyoruz umutluyuz" ifadelerini kullandı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hava sıcaklıkları deniz suyunu etkiledi, hamsi Gürcistan'a kaçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement