Erzurum'un Oltu ilçesinde sulama göleti tamamlandı - Son Dakika
Ekonomi

Erzurum'un Oltu ilçesinde sulama göleti tamamlandı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Toprakkale Mahallesi'nde yapılan sulama göleti tamamlandı. Gölet sayesinde kıraç araziler sulanacak ve köy deresinden su eksilmeyecek. Muhtar Gani Eken, göletin köyün daha güzel olmasını sağlayacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

22.08.2023 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 bin dönüm kıraç arazi suya kavuşacak

Oltu Toprakkale Göleti tamamlandı

ERZURUM - Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Toprakkale Mahallesi'nde 10 bin dönüm kıraç araziyi sulayacak olan göletin yapımında son aşamaya gelindi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Ocak ayında başladıkları Toprakkale Mahallesi Sulama Göleti tamamlandı. Gölet sayesinde kıraç araziler sulanacak, köy deresinden su eksilmeyecek.

Oltu Toprakkale Mahalle Muhtarı Gani Eken, "Bu gölet Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen tarafından yapıldı. Şu an göletimiz bitmiş durumda. Ayrıca boru projemiz de yapıldı. Bundan sonra hiç bir arazimiz susuz kalmayacaktır. Yıllardır su ulaşmayan arazilerimize boru sistemi ile su anında ulaşacaktır. Buradan gurbetteki köylülerime sesleniyorum, gelip arazilerini ekip biçebilirler. Bu gölet sayesinde köyümüz çok daha güzel olacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Erzurum\'un Oltu ilçesinde sulama göleti tamamlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Erzurum'un Oltu ilçesinde sulama göleti tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement