Erdemir, yeni işe alım sürecinde genel yetenek ve teknik bilgi sınavlarını tamamladı - Son Dakika
Ekonomi

Erdemir, yeni işe alım sürecinde genel yetenek ve teknik bilgi sınavlarını tamamladı

Erdemir, yeni işe alım sürecinde genel yetenek ve teknik bilgi sınavlarını tamamladı

Karadeniz Ereğli'de faaliyet gösteren Erdemir, ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiği yeni işe alım sürecinde genel yetenek ve teknik bilgi sınavlarını tamamladı. Başvuru sürecinde 10 binden fazla başvuru yapıldı ve sınavlara katılanların yüzde 70'i Ereğli, Zonguldak ve ilçelerinden geldi. Başarılı olan adaylar sağlık kontrollerinin ardından mülakata alınacak ve saat ücretli statüde işe alımlarını yıl sonuna kadar sürdürmeyi planlayan Erdemir, bölgesel kalkınmaya destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

24.06.2023 11:05
p> Karadeniz Ereğli'de faaliyetlerini sürdüren demir çelik fabrikası Erdemir, ihtiyaçları çerçevesinde gerçekleştirdiği yeni işe alım sürecinde genel yetenek ve teknik bilgi sınavlarını tamamlandığını duyurdu. 58 yıllık fabrika 2022 yılı sonu itibarıyla 5 bin 600'den fazla kişiye istihdam olanağı sunmuştu.

Şirket, işletme ünitelerinde saat ücretli statüde görev yapmak üzere başvuru toplama sürecine 25 Nisan itibarıyla başlamıştı. 5 Mayıs'a kadar devam eden süreçte 10 binin üzerinde başvuru gerçekleşti. Başvuru kriterlerine uygun olan ve sınava katılma hakkı kazanan adayların yüzde 70'ini başta Ereğli olmak üzere Zonguldak ve ilçelerinden gelenler oluşturdu. Sınav aşamasına geçen adaylar 6 - 23 Haziran tarihleri arasında yapılan sınavlara katıldı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada sürecin şeffalık içerisinde yürütüldüğü bildirildi. Genel yetenek ve teknik bilgi sınavlarında başarılı olan adaylar, sağlık kontrollerinin ardından mülakata alınacak. Saat ücretli statüde işe alımlarını ihtiyaçları doğrultusunda yıl sonuna kadar sürdürmeyi planlayan Erdemir, açıklamanın devamında, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda bölgesel kalkınmaya destek vermeye ve yeni çalışma arkadaşlarıyla daha da güçlenerek büyümeye devam edeceğini vurguladı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Erdemir, yeni işe alım sürecinde genel yetenek ve teknik bilgi sınavlarını tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement