Erdemir'in Ayşe adlı yüksek fırını 50 bininci dökümünü gerçekleştirdi - Son Dakika
Ekonomi

Erdemir'in Ayşe adlı yüksek fırını 50 bininci dökümünü gerçekleştirdi

Erdemir\'in Ayşe adlı yüksek fırını 50 bininci dökümünü gerçekleştirdi

Yassı çelik üreticisi Erdemir, Türkiye'nin ilk yerli yüksek fırını olan Ayşe'nin bugün 50 bininci dökümünü gerçekleştirdiğini duyurdu. Ayşe, 15 Mayıs 2008 tarihinden bu yana toplam 26,5 milyon ton sıvı ham demir üretti. Erdemir, 1'inci yüksek fırınını yenilemeye karar vererek Ayşe'yi inşa etti ve 2008 yılından bu yana üretimine devam ediyor. Ayşe'nin tasarım başarısı ve verimliliği, duruşlara ihtiyaç duymadan 50 bininci döküme ulaşmasıyla ortaya çıkıyor.

04.08.2023 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yassı çelik üreticisi Erdemir, 1 No'lu yüksek fırını Ayşe'nin bugün 50 bininci dökümünü gerçekleştirdiğini duyurdu. Ayrıca Ayşe'nin, 15 Mayıs 2008 tarihinden bu yana toplam 26,5 milyon ton sıvı ham demir ürettiği açıklandı.

Konu ile ilgili şirketten yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

"OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir tarafından inşa edilen Türkiye'nin ilk yerli yüksek fırını Ayşe, devreye alındığı günden beri Türkiye ekonomisi için üretime devam ediyor. 4 Ağustos 2023 tarihinde 50 bininci dökümün gerçekleştirildiği fırında bugüne kadar toplam 26,5 milyon ton sıvı ham demir üretildi.

İşletmeye alındığı günden itibaren planlı bakımlar dışında üretimini sürdüren, ancak ekonomik ömrünü dolduran 1'inci yüksek fırınını yenilemeye 2006 yılında karar veren Erdemir, fırın çalışmaya devam ederken inşa ettiği yeni fırınını 15 Mayıs 2008'de yine 'Ayşe' adıyla devreye aldı. Türkiye'nin ilk yerli yüksek fırını olma özelliğini taşıyan Ayşe, projelendirmeden devreye alınmasına kadar her aşamada Erdemir'in mühendis ve işçilerinin emeğiyle yeniden inşa edildi.

Erdemir'in mühendislik birikimi, proje yönetim tecrübesi ve yetkin insan kaynağına duyulan güvenin en önemli göstergesi olan 1'inci yüksek fırın Ayşe, 2008 yılından bu yana üretimi sürdürüyor. Tesisin, yüksek fırınların belirli sürelerle durdurularak refrakter değişimi, mekanik ekipmanlarının bakımı ve gerektiğinde otomasyon kontrol sistemlerinin modernizasyonunun yapıldığı 'Reline' adı verilen duruşlara ihtiyaç duymadan 50 bininci döküme ulaşması, ilk yerli fırının tasarım başarısını ve verimliliğini ortaya koyuyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Erdemir'in Ayşe adlı yüksek fırını 50 bininci dökümünü gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement