Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan ABD'ye Ekonomi Ziyareti - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan ABD'ye Ekonomi Ziyareti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan\'dan ABD\'ye Ekonomi Ziyareti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 16-17 Eylül tarihleri arasında ABD'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

14.09.2013 15:50

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 16-17 Eylül tarihleri arasında ABD'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette, Ortadoğu'daki gelişmelerin ekonomik yansımaları, Amerika'nın ekonomik politika uygulamaları, ABD-AB STA süreci, ABD- Türkiye Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi'nin çalışmalarının olacağı bildirildi.

ABD'DE EKONOMİ ZİRVESİ

Bakan Çağlayan, Washington D.C.'de 16 Eylül tarihinde, ABD Ticaret Temsilcisi Michael Froman ve ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ile görüşecek. Aynı gün için ABD Ticaret Odası tarafından ABD'li işadamları ile birlikte düzenlenen bir toplantıya iştirak edecek. Görüşmede STA konusunun ele alınmasının yanı sıra, ABD'nin Türkiye'deki yatırımlarının artırılması hususu üzerinde de durulacak.

ABD'Lİ YATIRIMCILARLA İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Bakan Çağlayan, 17 Eylül 2013 tarihinde ise, New York'ta temaslarda bulunacak. Bakan Çağlayan, New York'ta Türk Derneklerinin temsilcileri ve ABD'de yerleşik Türk işadamları ile bir araya gelerek, STA sürecini ele alacak. STA sürecinde ABD'de yerleşik Dernekler ile STA konusunda işbirliği imkanları da değerlendirilecek. New York'ta bazı ABD'li yatırımcı firmalar ile ikili görüşmelerde bulunacak olana Bakan Çağlayan, temaslarının ardından Salı Günü Türkiye'ye hareket edecek.

"ABD'YE İHRACATIMIZI ARTTIRMAK ÖNCELİKLİ HEDEFLER ARASINDA"

Bu konuda yapılan açıklamada şöyle denildi:

"ABD'ye ihracatımız 2012 yılında 2011 yılına göre yüzde 22.5 oranında artarak 5.6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. İhracatımız 2013 yılının ilk 7 ayında da artmaya devam etmiş ve yüzde 1.4 seviyesinde artarak 3.4 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.

Öte yandan, 2012 yılında yaptığımız ithalat bir önceki yıla göre yüzde 12 oranında azalarak 14.1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. 2013 yılının ilk 7 ayında ise ithalatımız yüzde 7.7 oranında azalarak 8.1 milyar dolar olmuştur. Türkiye-ABD ikili ekonomik ve ticari ilişkilerinde ABD'ye ihracatımızı arttırarak ikili ilişkilerimizi dengeli bir yapıya kavuşturmak Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasındadır." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan ABD'ye Ekonomi Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement