Düzenli Vergi Ödeyen Mükellefe İndirim ve Yeşil Pasaport Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Düzenli Vergi Ödeyen Mükellefe İndirim ve Yeşil Pasaport Geliyor

Vergisini düzenli ödeyen vatandaşların ödüllendirmesi için vergi indirimi ve yeşil pasaport verilmesi konusunda çalışmalar yürütülüyor.

09.07.2014 15:49  Güncelleme: 16:03

Vergisini düzenli ödeyen vatandaşların ödüllendirilmesi için kendilerine gelen talepleri değerlendirdiklerini ve Maliye Bakanlığı'nın bu konuda çalışmalar yürüttüğünü belirten AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, vergisini düzenli ödeyen mükellefler için vergi indiriminin gündemde olduğunu belirtti.

"Vergisini ödeyemeyen esnaflarımızın ödemelerini kolaylaştırmak için düzenlemeler yapılıyor. Bu çerçevede faizler affediliyor, taksitler halinde ödeme kolaylığı getiriliyor. Bu durumda vergisini düzenli ödeyen vatandaşlar mağdur duruma düşmüş oluyorlar" açıklamasında bulunan Yurttaş, esnaf ve iş adamları derneklerinin kendilerinden talepte bulunduklarını söyledi.

VERGİDE İNDİRİM VE KOLAYLIK

Yurttaş, "Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüştük ve bürokratlara bu konuda bir düzenleme yapılması konusunda talimat verdi. Bundan sonra vergisini ödeyen vatandaşlarımıza vergi ödeme kolaylığı sağlanacak, vergilerinde kısmi de olsa bir indirim söz konusu olacak. Denetlemeleri daha esnek hale getirilecek. Bir vergi sicili oluşturuluyor, vergisini ödemeyen vatandaşlarımız daha yakından takip edilecek" dedi.

YEŞİL PASAPORT TALEPLERİNE SICAK BAKILIYOR

Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerin ödüllendirilmesi gerektiğinin altını çizen Yurttaş, "Maliye Bakanlığımız adım attı. Vergisini düzenli ödeyen vatandaşlarımızın yeşil pasaport ile ilgili talepleri var. Pasaport kanunda düzenleme yapılması konusunda da bir teklif vereceğiz" diye konuştu.

Düzenli Vergi Ödeyen Mükellefe İndirim ve Yeşil Pasaport Geliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Düzenli Vergi Ödeyen Mükellefe İndirim ve Yeşil Pasaport Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahmet açıkgöz: FARZEDİN ORTA GELİRLİ BİR ESNAF VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDÜYOR...DURUMU KIT..ONA YEŞİL PASAPORT VERDİNİZ...ZATEN VERGİLRDEN BELİ DOĞRULMAMIŞ NE EYLESİN YEŞİL PASAPORTU HANIMINI ALIP HAWAYİYE TATİLEMİ GİDECEK....BİRDE VERGİSİNİ ÖDEMEYEN ÖTEKİ YÜZSÜZ ESNAF ZATEN VERGİ KAÇIRMAKTAN ZENGİN ADAM PARA ONDA BENCE O PASAPORTU ONLARA VERİN AİLECEK KANARYA ADALARINA GİDERLER.... 8 2 Yanıtla

Advertisement