Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Seçimi

Cumhurbaşkanı Seçimi

ASO Başkanı Özdebir: "Halkoyuyla gerçekleştirilen ilk cumhurbaşkanı seçiminin demokratik bir olgunlukla geçmesinden büyük bir memnuniyet duydum" "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için bir an önce yeniden ekonomi gündemine odaklanmalı"

11.08.2014 14:15

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, halkoyuyla gerçekleştirilen ilk cumhurbaşkanı seçiminin demokratik bir olgunlukla geçmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Özdebir, yaptığı yazılı açıklamada, 12. Cumhurbaşkanı seçiminin Türk demokrasi tarihi için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı, başarılar diledi.

Halkın oyunu kullanarak iradesini sandığa yansıttığını ifade eden Özdebir, şunları kaydetti:

"Bundan sonra yapılması gereken, seçim döneminde yaşananları unutarak önümüzdeki döneme bakmaktır. Bence bu seçim Türkiye'nin yönetsel sistemi için de yeni bir dönüm noktası olmuştur. Bu seçimle birlikte çift başlılık dönemi sona ermiştir. Çatal kazık yere batmaz. Artık tek başlı hale gelen devlet yönetimi daha uyumlu, Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi ise daha kolay olacaktır. Şimdi 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için bir an önce yeniden ekonomi gündemine odaklanmamız gerekir."

Erdoğan'ın seçim sonrasında yaptığı konuşmada, "77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım" ifadesini de büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirten Özdebir, şöyle devam etti:

"İş dünyası olarak bu dönemde kutuplaşmaların ortadan kalkmasını, diyalog ortamının yeniden tesis edilmesini, gerginliklerin azalmasını bekliyoruz. Yeni Cumhurbaşkanımız önderliğinde bir toplumsal uzlaşma dönemi yaşamayı arzu ediyoruz. Türkiye'nin hedeflerine bir an önce ulaşabilmesinin en önemli yolu uzlaşmadır." - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement