Çinli Şirket Malezya'da Atıktan Enerji Üretecek Bir Tesisi İnşa Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Çinli Şirket Malezya'da Atıktan Enerji Üretecek Bir Tesisi İnşa Ediyor

Çinli Şirket Malezya\'da Atıktan Enerji Üretecek Bir Tesisi İnşa Ediyor

Çin'in Shanghai Elektrik şirketi, Malezya'nın Selangor eyaletinde atıktan enerji üreten bir tesisin inşası için işbirliği yaparak ülkenin sürdürülebilirlik taahhütlerini yerine getirmesine yardımcı oluyor. Selangor Eyaleti Başbakanı Amirudin Shari, projenin atıkları bertaraf etmek ve enerji üretmek için en güvenli ve en son teknolojiyi kullanarak eyaletin mümkün olan en az araziyi kullanmasına yardımcı olacağını belirtti. Tesisin 2026'da faaliyete geçmesi planlanıyor ve günde yaklaşık 2.900 ton katı atığı bertaraf ederek yaklaşık 52 megavat elektrik üretecek. Proje, atıkların bertaraf edilmesini sağlarken yeni arazilerin kullanılmasına da gerek kalmayacak. Shanghai Elektrik Enerjisi Üretim Mühendisliği Şirketi Başkanı Sha Yunfeng, projenin Selangor halkına fayda sağlamak ve sürdürülebilir atık yönetimi ile yenilikçi enerji üretimine yeni standartlar getirmek amacıyla yapıldığını belirtti. Projenin sahibi Worldwide Holdings ise projenin yerel ekonomiye olumlu bir etki yapacağını ve inşaat ve işletme aşamalarında toplamda 1150 kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı.

19.10.2023 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUALA LUMPUR, 19 Ekim (Xinhua) -- Çin'in Shanghai Elektrik şirketi, Malezya'nın Selangor eyaletinde atıktan enerji üreten bir tesisin inşası için işbirliği yaparak ülkenin sürdürülebilirlik taahhütlerini yerine getirmesine yardımcı oluyor.

Selangor Eyaleti Başbakanı Amirudin Shari Salı günü tesisin temel atma töreninde yaptığı açıklamada projenin, eyaletin mümkün olan en az araziyi kullanarak atıkları bertaraf etmesine ve son teknoloji ile en güvenli şekilde enerji üretmesine yardım edeceğini söyledi.

Günde yaklaşık 2.900 ton katı atığı bertaraf edecek ve yaklaşık 52 megavat elektrik üretecek olan tesisin 2026'da faaliyete geçmesi planlanıyor. Tesis, atıkların bertaraf edilmesini sağlarken, ek depolama alanı olarak yeni arazilerin kullanılmasına da gerek kalmayacak.

Shanghai Elektrik Enerjisi Üretim Mühendisliği Şirketi Başkanı Sha Yunfeng, şirketin projedeki rolünü üstlenmekten heyecan duyduğunu belirterek, "Selangor halkına fayda sağlamak için sürdürülebilir atık yönetimi ve yenilikçi enerji üretimine ortaklarımızla birlikte yeni standartlar getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Projenin sahibi Worldwide Holdings ise projenin yerel ekonomi üzerinde olumlu bir etki yaratacağını ve inşaat aşamasında 900, işletme aşamasında 250 kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Çinli Şirket Malezya'da Atıktan Enerji Üretecek Bir Tesisi İnşa Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement