Bu İşler Kazandıracak - Son Dakika
Ekonomi

Bu İşler Kazandıracak

Bu İşler Kazandıracak

Ekonomist, Bu Haftaki Sayısında Yaz Döneminin Girişim Fırsatlarını Araştırdı.

30.03.2008 12:01

Ekonomist, bu haftaki sayısında yaz döneminin girişim fırsatlarını araştırdı.

Ekonomist Dergisi'nin bugün piyasaya çıkan sayısında girişimcileri ilgilendiren önemli bir çalışma yer alıyor. Kapak haberini yaz döneminin getirdiği girişim fırsatlarına ayıran dergi, 10 farklı sektörde yaz döneminin iş olanaklarını araştırdı. Ekonomist'te yer alan diğer bazı haberler şöyle:

"- Anadolu Grubu’nun kurucularından Kamil Yazıcı ile, bugünkü ortamında ne yapılması gerektiğini konuştuk. Yazcı, 60 yıllık iş deneyiminden yola çıkarak, “Bugünler geçecek, yatırımlarınızı ertelemeyin” tavsiyesi veriyor.

- Hindistan, Çin’le birlikte dünyada en hızlı büyüyen ekonomi. Bu dev ekonomi, nüfus, özellikle altyapıda yeni yatırımları zorunlu kılıyor. Hindistan, sadece altyapıya 200 milyar dolar yatıracak. Hindistan büyükelçisi, Türk şirketlerine ‘Hindistan’ daveti yapıyor.

- Yabancılara gayrimenkul satışını öngören yasal düzenleme Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Yeni düzenleme yapılmazsa, yabancı şirketler zorlanacak. Tapu kayıtlarına göre yabancılar en çok Antalya ve Muğla’da gayrimenkul sahibi.

- Ayrıca, bu hafta Ekonomist’le birlikte Nisan’da beyannamesi verilecek Kurumlar Vergisi’nde istisna kazançlarına ilişkin, en çok merak edilen 100 soruluk rehber veriyoruz. Rehberi, Ernst & Young uzmanları tarafından hazırlandı.

- Yine Ekonomist’le birlikte verdiğimiz ikinci ek, IT Business… Teknoloji dünyasından son gelişmeleri bu ekte derledik.

- Üçüncü ekimiz de Trabzon iline özel… Trabzon’un ekonomisi, yeni stratejileri, kurulacak OBS’ler, 2011 olimpiyatları için yapılan hazırlıklara yer verdik…

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bu İşler Kazandıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement