Besici, kurbanlık hayvanlarını Bursa'ya götürmek için yüksek masraflar ödüyor - Son Dakika
Ekonomi

Besici, kurbanlık hayvanlarını Bursa'ya götürmek için yüksek masraflar ödüyor

Kurban Bayramı yaklaşırken, Artvin'den son kurbanlıklar yola çıkmaya başladı. Besici Ekrem Akyüz, Artvin'den Bursa'ya götürdüğü kurbanlık hayvanlar için yüksek nakliye ve kira masrafları ödüyor. Akyüz, kurbanlıkları 10 bin TL'ye satabilirse ekmek yiyebileceğini söyledi.

19.06.2023 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UĞUR İSTANBULLU

Kurbanlık hayvanlarını Artvin'den Bursa'ya götüren besici Ekrem Akyüz, "Artvin- Bursa arasına 35 bin TL nakliye ödeyeceğim ve buradan çıkmak için şu ana kadar 70 bin TL masrafım çıktı. Bursa'da kurbanlıkları 10 bin TL'ye satarsam, ekmek yerim" dedi.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Artvin'den son kurbanlıklar yola çıkmaya başladı. Artvin'den kurban satmak için yola çıkan besici Ekrem Akyüz, "Bursa İsabey pazarına gidiyoruz. Kurban götürüyoruz. 100'e yakın kurbanlık hayvan var. Küçükbaş hayvanımız var. Bir senedir besliyoruz para ile aldık beslemesini yapıyoruz. Yem yedirmedik hayırlısı Allah'tan mecbur satacağız" diye konuştu.

"KÜÇÜKBAŞTA FİYAT 10 BİN TL OLURSA EKMEK YERİZ"

Ekrem Akyüz, şunları söyledi:

"Yol ücreti tanesi 35 bin TL, Ardanuç'tan Bursa'ya 35 bin TL. Bursa İsabey de kirası 30 bin TL. Şu ana kadar çıkışta 70 TL masrafı buldu. İsabey'e gidince yem, saman falan vereceğiz; onlar da maliyetli. 10 bin TL'ye kadar isteyeceğiz yoksa kurtarmıyor. Bizi kurtaran fiyat 7-8 bin TL yoksa ondan aşağısı kurtarmıyor, zarar ederiz buradan oraya gitmekle. Bursa'da daha iyi fiyata satarız diye orayı tercih ediyoruz. Bizim malımız iyi mal Artvinliler de bizim malımızı tercih ettiği için oraya gidiyoruz. Yetkililerden ne talebimiz olacak gelip bir şeye yardımcı olacakları yok. Mecbur geri getirip burada bakacağız. Yardımcı olsalar daha iyi olur. İsabey pazarına gidiyoruz, Artvinlilerimiz orada olduğu için yardımcı olmalarını istiyorum."

Besici, kurbanlık hayvanlarını Bursa\'ya götürmek için yüksek masraflar ödüyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Besici, kurbanlık hayvanlarını Bursa'ya götürmek için yüksek masraflar ödüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement