'Bay Çapkın' da Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

'Bay Çapkın' da Geliyor

\'Bay Çapkın\' da Geliyor

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Türkiye ile Rusya Arasında İmzalanacak Anlaşmaların İmza Törenine Katılmak Üzere Bugün Türkiye'ye Geliyor.

06.08.2009 04:35

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Türkiye ile Rusya arasında imzalanacak anlaşmaların imza törenine katılmak üzere bugün Türkiye’ye geliyor.

Berlusconi’nin, iki ülkeyle enerji alanında stratejik işbirliğine vurgu yapmak için bu kararı son dakikada aldığı öğrenildi. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in bugün Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki görüşmesinin ardından iki lüke arasında çeşitli konularda protokollere imza atılacak.

Samsun-Ceyhan

Berlusconi’nin bu son dakika kararında, İtalya’nın en büyük enerji şirketlerinden ENI’nin de payı oldu. ENI şirketinin bugünkü enerji protokolünde önemli başlıklardan Samsun-Ceyhan Projesi’nde Türkiye’den Çalık Enerji ile ortaklığı bulunuyor. ENI ayrıca, Rusya’nın Güney Akım Boru Hattı Projesi’nin de ortağı konumunda. Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin, Rus doğalgazını Karadeniz’in altından Bulgaristan’a ve oradan Avusturya ve İtalya’ya iletmeyi öngören Güney Akım Projesi’ne Türkiye’nin de ortak olmasını istediklerini söyledi. Bugün bu konuda yeni bir adım atılması da söz konusu. Yalnızca imza töreninde yer alması beklenen Berlusconi, öğle saatlerinde geleceği Ankara’da yalnızca üç saat kalacak.

Üçlü fotoğraf tekrarlanacak

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, 2005 yılında Mavi Akım Doğalgaz Boru Hattı için Samsun’da yapılan törende de bir araya gelmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Bay Çapkın' da Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement