Bank Asya'da Parası Olanların Hesaplarına Devlet Garantisi - Son Dakika
Ekonomi

Bank Asya'da Parası Olanların Hesaplarına Devlet Garantisi

BDDK, Bank Asya'yı TMSF'ye devrine karar verdi. Bankada parası bulunanların mevduatlarının 100 bin TL'ye kadar olan kısmı ise devlet garantisinde.

01.06.2015 08:35  Güncelleme: 09:20

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın yönetim kurulunu Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi.

BANKACILIK FALİYETLERİ SÜRÜYOR

TMSF'den yapılan açıklamada "TMSF sadece yönetime el koydu. Bank Asya rutin bankacılık faaliyetlerine devam etmektedir" denildi.

BANK ASYA'DA PARASI OLANLAR NE OLACAK

Bankacılık yasasına göre, yönetimine TMSF tarafından el konulan bankalarda bulunan mevduatların 100 bin TL'ye kadar olan bölümü devlet garantisinde. Bank Asya'da mevduat olmadığı için, katılım paylarında aynı sınırlar geçerli olacak. Bu garanti tutarına anapara ve faiz dahil oluyor. Öte yandan TMSF tarafından yapılan açıklamada Bank Asya'nın rutin bankacılık faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.

TMSF'DEN AÇIKLAMA

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Bank Asya'nın bu aşamada bankacılık faaliyet izninin kaldırılmadığını, Türk bankacılık sistemiyle ilişkide bulunan yerli ve yabancı tasarruf sahipleri ile diğer ilgililerin endişe etmelerini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

BORSADAKİ ORTAKLARIN HİSSELERİN DOKUNULMAYACAK

BDDK tarafından seçim öncesi TMSF'ye devredilen Bank Asya'nın mali durumuna ilişkin açıklamalar devam ediyor. Bu konudaki en yetkili isimlerden TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, "Bankanın özvarlığı artıda. Hem hakim ortakların hem de borsa ortaklarının hisselerine dokunmayacağız." dedi.

MEVDUAT DURUMU AYNEN SÜRECEK

Habertürk gazetesine konuşan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Bank Asya'nın gasp edildiğine yönelik açıklamaları doğrulayan bilgiler verdi. Banka'nın öz sermayesinin yerinde olduğunu vurgulayan Gül, 'bankanın mevcut durumu ne ise aynen devam edeceği'nin altını çizdi. Bank Asya'ın yaşayan bir banka olduğunu belirten Gül, sorunların çözülmesi için Fon'a devredildiğini savundu. Borsa İstanbul'da da ortakların durumunun dün olduğu gibi yarın da devam edeceğinin kaydetti.

ORTAKLARIN SUİSTİMALİ MADDESİ YOK

Bankaya el konulurken 'ortakların suistimali'ni içeren 71 maddenin (e) bendinin işletilmediğinin altını çizen TMSF Başkanı, bu durumda banka ortaklarının da zarara uğramayabileceğini vurguladı.

Borsa'da hisselerin işlem görmeye devam edeceğini vurgulayan Gül, spekülasyona yol açabilecek bazı hareketlere karşı tedbiren belki bir kaç gün borsa hisselerinin kapatılabileceğinden bahsetti.

Bank Asya\'da Parası Olanların Hesaplarına Devlet Garantisi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bank Asya'da Parası Olanların Hesaplarına Devlet Garantisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • soru14: ey akp hükümeti..... ihlas finans ve sabah gazetesi binlerce insanın parasını vermedi... peki neden TMSF el koymuyor... cevap.. çünkü yandaşlarına asla dokunmaz. 7 2 Yanıtla
  • Urfalı Allah'ın Rızasınıı. : Bütün üstdüzey Yöneticileri ve şube müdürlerini hemen uzaklaştırın bunların tamamı paralelci 1 4 Yanıtla
  • ESKİ AKPLİ: ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM. 3 1 Yanıtla
  • ESKİ AKPLİ: ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM. 1 2 Yanıtla
  • ESKİ AKPLİ: ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM. 1 2 Yanıtla
  • ESKİ AKPLİ: ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM. 2 1 Yanıtla
  • Tc: Olan yıne vatandasa oldu parasında bı sıkıntı yoktu kı ıstedıgı zamn cekıyodu ımar bankası gıbı devlet el koydu paralar gıttı.bır bucuk sebe sonra aldık. 3 0 Yanıtla
  • ESKİ AKPLİ: ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM. 0 2 Yanıtla
  • ESKİ AKPLİ: ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM. 0 2 Yanıtla

Advertisement