Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İle İmzalanan Toplu İş Sözleşmesinde En Düşük Maaş 25 Bin Lira Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İle İmzalanan Toplu İş Sözleşmesinde En Düşük Maaş 25 Bin Lira Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İle İmzalanan Toplu İş Sözleşmesinde En Düşük Maaş 25 Bin Lira Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, Hizmet-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesiyle kadrolu işçi personelinin maaşları yüzde 65 artırılarak en düşük 15 bin 167 liradan 25 bin liraya yükseltildi. Sözleşmeyle işçilerin günlük yevmiyeleri ve sosyal hakları düzenlenerek mağdur edilmeleri önlendi ve enflasyona ezdirilmedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, törende yaptığı açıklamada, personellerin yanlarında olduklarını ve büyük bir aile olduklarını belirtti.

10.07.2023 17:27  Güncelleme: 17:51

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince imzalanan toplu iş sözleşmesinde en düşük maaş 25 bin lira oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, Hizmet-İş Sendikası ile 15 Haziran 2023 – 14 Haziran 2025 dönemini kapsayan kadrolu işçi personel toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Toplu İş Sözleşme töreninde Büyükşehir Belediyesi adına imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, "İşçilerin günlük yevmiyeleri, sosyal hakları düzenlenerek mağdur edilmeleri önlendi ve enflasyona ezdirilmedi. Biz her zaman personellerimizin yanındayız. Biz büyük bir aileyiz." dedi.

Atılan imzalarla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ'de çalışan kadrolu işçilerin maaşları yüzde 65 artırılarak en düşük 15 bin 167 liradan 25 bin liraya yükseltildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İle İmzalanan Toplu İş Sözleşmesinde En Düşük Maaş 25 Bin Lira Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement