Bakır Kralı Turgut'un Babası Fidye İçin Öldürülmüş - Son Dakika
Ekonomi

Bakır Kralı Turgut'un Babası Fidye İçin Öldürülmüş

"Bakır Kralı" olarak bilinen iş adamı Cüneyt Ali Turgut'un babası Mehmet Turgut'un fidye için kaçırıldıktan sonra dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

15.07.2015 23:18  Güncelleme: 11:08

Türkiye'nin "Bakır Kralı" olarak bilinen iş adamı Cüneyt Ali Turgut'un babası ve saat devi Dost Saat'in kurucusu işadamı Mehmet Turgut'un bir süre önce fidye için kaçırıldığı ortaya çıkmıştı. Polis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan işadamını bulmak için seferber olmuştu. Turgut'un fidye için kaçırdıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıktı.

5 milyon euro fidye için kaçırıldıktan iki gün sonra öldürüldüğü belirlenen Mehmet Turgut'un cesedi Ballıca'da toprağa gömülü olarak bulundu.

4 İLDE OPERASYON YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada polis işadamını kaçıranların kimliklerini tespit etti. Gerekli delillerin toplanmasının ardından bugün 4 ilde ortak operasyon yapıldı. Van, Balıkesir, Kırıkkale, Kocaeli illerinde yapılan operasyonda şu ana kadar toplam 19 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

ÇETENİN ELEBAŞLARI VAN'DA YAKALANDI

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda kaçırma ve fidye isteme çetesinin ele başı olan 6 kişinin Van'da yakalandığı öğrenildi. Bu kişiler arasında ünlü bir uyuşturucu tacirinin oğullarının da bulunduğu öğrenildi.

MAKAM ŞOFÖRÜ DE GÖZALTINDA

Polis, Turgut'un 12 yılık makam şoförünün, fidye isteyen zanlılarla iletişim halinde olduğunu tespit etti. Makam şoförü ile ailenin özel işlerinde çalışan diğer şoför gözaltına alındı.

İŞADAMINI DÖVEREK ÖLDÜRMÜŞLER

Gözaltına alınan şüpheliler Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinde sorgulandı. Şüphelilerin işadamını ilk kaçırdıkları gün Kocaeli ilçesinde bir eve götürdüklerini anlattıkları öğrenildi. Şüphelilerin burada darp ettikleri, Mehmet Turgut'un bu dayak sonucu bir gün sonra ölmesi üzerine gömdüklerini anlattıkları belirtildi. Şüphelilerin iş adamını gömdüklerini söyleyerek gösterdikleri Kocaeli, Ballıca'da yapılan kazı çalışmalarında bir erkek cesedi bulundu. Tanınmayacak halde bulunan ceset incelenmek üzere Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Yetkililer, şüphelilerin sorgularının devam ettiğini gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceğini belirttliler.

İŞLERİ OĞLUNA DEVRETMİŞTİ

Aslen Antalya Aksekili olan Mehmet Turgut, yaşının ilerlemesi sebebiyle işlerini kendisi gibi işadamı olan oğullarına devretti. Ancak Tahtalale'yle olan bağını kesmedi. Mehmet Turgut'un oğullarından Faruk Turgut kendisiyle birlikte saat sektöründe kalırken, diğer oğulları Cüneyt Ali Turgut ve Abdullah Turgut farklı bir alanda yol almayı tercih etti. 2001 krizinde farklı bir alana yönelmeyi uygun gören ve bunun üzerine araştırmalar yapan Cüneyt Ali Turgut, bakır tel sektöründe karar kıldı. Kayseri'de üretim yapan Mega Metal'in sahibi olan Cüneyt Ali Turgut, 10 yılda 5 kez en büyük 500 ihracatçı arasına girdi. Mega Metal, Uluslararası Kalite Ödülü'ne de layık görüldü.

ÜNLÜ MARKALARIN TEMSİLCİSİ

Turgut Ailesi, önceki işi olan saatçiliği de hâlâ sürdürüyor. 1970'li yıllarda Tahtakale'de Asri İş Hanı'nda saat ithalatçılığı yapan Antalya Aksekili Mehmet Turgut, bu alandaki faaliyetleri zamanla değişse de hâlâ işe devam ediyor. "Dost Saat" isimli şirketi aracılığıyla lisansını aldığı Dice Kayek, Jeep gibi ünlü markaların Uzakdoğu'da üretimini yapıp Türkiye'de satışını gerçekleştiriyor. Fransa'nın dünyaca ünlü markası Offshore Limited ve distribütörlüğünü yaptığı Alman Ingersoll markalarını da bünyesine katarak büyümesini sürdüren Dost Saat, 81 ilde 500'ün üzerinde bayisi ve Türkiye'nin önde gelen alışveriş merkezlerinde yer alan kioskları ile ürünlerini tüketicilere sunuyor.

Bakır Kralı Turgut\'un Babası Fidye İçin Öldürülmüş

Son Dakika Ekonomi Bakır Kralı Turgut'un Babası Fidye İçin Öldürülmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Doktor: Bre salaklar. Zengin olan herkese hirsiz haram yakistirmasi yapiyorsunuz. Siz hayatinizda o adamin 1 gunde odedigi vergiyi odediniz mi. Basarili insani neden cekemez bu millet. Parayi niye vermemisler diyorlar. O adam o parayi onlarlami kazandi. Kafasini kullanan namusuyla zengin olabilir. Iscilikle zengin olunmaz. Cesaretle bi ise girersin zekan vardir. Kazanirsin. Fabrikada herkes calisir. Fakat cebindeki 2 binlira ile kimse ticarete atilmaz. O bu riske girmis kazanmis. Cekemeyen anten taksin. 31 5 Yanıtla
  • agaçkakan: Demekki bu ülkede başına böyle bir iş gelirse fidye veriçen çünki devlet kimseyi koruyamiyor 31 1 Yanıtla
  • Oğuz : Adamın kazandığı parada hakkı varmış gibi pay isteyenleri bile haklı bulan ölen rahmetli adama sevinen yaratıklar var. Nasıl insanlık anlamıyorum? 27 2 Yanıtla
  • Yunus: Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin inş .insanın fazla parası olmasıda kabahat bunu yapanlar inşallah belasını bulur 26 1 Yanıtla
  • mms: millet her zengin haram yer kim ne derse desin masal okumayın bana vergi demiş ne biliyon vergi kaçırmadığını adam bababsı için 5 m € veremediysr yazıklar olsun 2 17 Yanıtla
  • haydar: Yine mi Adana 9 8 Yanıtla
  • Vatandas: Allah rahmet eylesin 10 1 Yanıtla
  • Yorumcu: Azıcık aşım,ağrısız başım. 9 2 Yanıtla
  • emre : Önce hemşerime ALLAH tan rahmet diliyorum.ailesine de başsağlığı.ateş düştüğü yeri yakar. işin iç yüzünü bilmeden yorum yapmamak gerekir . tekrar başımız sağolsun 11 0 Yanıtla
  • Tuğlu türk: Dusmaninda goruneninden cikarsin karsina kancik gibi sirtindan vurani degil 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement