Bakanlıktan Turiste Fahiş Fiyat Uygulamasına Tedbir - Son Dakika
Ekonomi

Bakanlıktan Turiste Fahiş Fiyat Uygulamasına Tedbir

Bakanlıktan Turiste Fahiş Fiyat Uygulamasına Tedbir

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alman Televizyon Kanalı Rtl'nin Gizli Kameralarla Çekip Ekrana Getirdiği ve Türkiye'ye Gelen Turistlerin Alışveriş Yaptıkları Yerlerde Fahiş Fiyat Uygulandığına İlişkin Verilen Görüntülerin Almanya'dan İstendiğini Belirtti.

15.11.2008 01:39

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alman televizyon kanalı RTL’nin gizli kameralarla çekip ekrana getirdiği ve Türkiye’ye gelen turistlerin alışveriş yaptıkları yerlerde fahiş fiyat uygulandığına ilişkin verilen görüntülerin Almanya’dan istendiğini belirtti.

Bakan Günay, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın, RTL’nin Türkiye’de turistlere fahiş fiyat uygulandığı iddiasına ilişkin verdiği soru önergesine verdiği cevapta, söz konusu görüntülerin Frankfurt Kültür Ataşeliği nezdinde ilgili kuruluştan talep edildiğini kaydetti. Turizm sektörünün her türlü olumsuz olaydan çok çabuk etkilendiğini belirten Bakan Günay, turistlerin bedelini ödeyerek rahat, güvenli bir seyahat ve konaklama hizmeti satın almasının sağlanacağını bildirdi. Günay, bununla ilgili hazırlanan genelgenin de Valiliklere gönderildiğini kaydetti.

Denetimler yapılacak

Türkiye’yi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin Bakanlığa gönderdikleri şikáyetlerin de "hassasiyetle" incelendiğini ifade eden Günay şunları dedi: "Alman televizyon kanalı RTL’nin gizli kameralarla çekip ekrana getirdiği ülkemizde esnafın turistlere fahiş fiyatlarla mal ve hizmet sattıkları imajı veren görüntülere yönelik olarak Frankfurt Kültür Ataşeliğimiz nezdinde ilgili kuruluştan görüntüler talep edilmiş olup Bakanlığıma ulaşmasını takiben gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Ayrıca, konuyla ilgili iddia edilen hususlar esas alınarak mezkur işyerlerinde gerekli denetimlerin derhal yapılması ve Bakanlığımca idari, adli işlemlere başlanılacağı Antalya Valiliğine bildirilmiştir."

Türkiye resmi turizm sitesi Google’de yükseldi

TÜRKİYE’nin resmi turizm portalı "www.goturkey.com", Google’da en fazla "tıklanan" siteler arasında yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi web sitesi olan "www.goturkey.com", devlet ve özel sektörü bir araya getiren yapısıyla çok kısa zamanda yerli ve yabancı turistler ile sektörün dikkatini çekmeyi başardı. Portal, arama motoru Google’ın, sitelerin önemi ve popülaritelerini tespit etmek için kullandığını "Page Rank" adı verilen sayfa sıralama sisteminde, 10 üzerinden 8 puan alarak, en fazla "tıklanan" siteler arasına girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Tekkanat, Google’da, özgün içeriği, bağlantıları ve kalitesine bağlı olarak her sayfaya, 0-10 arası değer verildiğini, 10 üzerinden 5 alan bir sitenin "değerli site statüsü" kazandığını hatırlatarak, goturkey.com’un aldığı puanla "ciddi anlamda önemli bir başarıya imza attığını" dile getirdi. Sitenin yayın hayatına ilk başladığı dönemde de 6 puan aldığını anımsatan Tekkanat, "Goturkey.com, özgünlüğü ve kalitesini kanıtlayan bir portal oldu. Şu an 8 puan ile Türkiye ve dünya genelinde en üst sıralarda yer almaktayız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakanlıktan Turiste Fahiş Fiyat Uygulamasına Tedbir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement