Almanya Büyükelçiliği Müsteşarı Hallier, Çorum'da - Son Dakika
Ekonomi

Almanya Büyükelçiliği Müsteşarı Hallier, Çorum'da

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı, Ekonomi ve Ticaret Bölümü Başkanı Christoph Hallier, "Türk-Alman Ekonomik Günü etkinliğinin 13'üncüsünü Çorum'da düzenlemek istiyoruz.

03.02.2014 21:54

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı, Ekonomi ve Ticaret Bölümü Başkanı Christoph Hallier, "Türk-Alman Ekonomik Günü etkinliğinin 13'üncüsünü Çorum'da düzenlemek istiyoruz. Bu etkinliğimizi, daha önce Türkiye'nin farklı bölgelerinde başarıyla tamamladık. Amacımız, Türk ve Alman iş adamlarını buluşturmak ve ilişkileri derinleştirerek iş birliğini geliştirmektir" dedi.

13. Türk-Alman Ekonomik Günü hazırlıkları kapsamında Çorum'a gelen Hallier, iş adamları Serdar Bozkurt ve Mustafa Yağlı ile Vali Yardımcısı Osman Ebiloğlu'nu ziyaret etti. İki günlük program dahilinde Çorum'a geldiğini ifade eden Hallier, Çorum'un sanayi ve turizm alanında iyi bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Almanya'da milyonlarca Türk vatandaşının yaşadığına dikkati çeken Hallier, "Türklerin kökleri Almanya'nın her bölgesinde var. Almanların, Türk komşularından öğreneceği çok şey var. Bu da zaten böyle olmalı. Türklerin de Almanlar'dan öğrenmesi gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Çorumlu iş adamı Mustafa Yağlı'yı rahatlıkla örnek verebilirim. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Almanya'da çeşitli ziyaret ve çalışmalarda bulunacak. Ekonomik alanda görüşmelerin de yapılacağı bu ziyaretin güzel sonuçlara vesile olacağına inanıyorum" diye konuşku.

Almanya Büyükelçiliği olarak daha önce Türkiye'nin farklı şehirlerinde Türk-Alman Ekonomik Günü etkinliği düzenlediklerini hatırlatan Hallier, "Bu etkinliğin 13'üncüsünü de Çorum'da düzenlemek istiyoruz. Bu etkinliğimizi, daha önce Türkiye'nin farklı bölgelerinde başarıyla tamamladık. Amacımız, Türk ve Alman iş adamlarını buluşturmak ve ilişkileri derinleştirerek iş birliğini geliştirmektir. Böylece iki ülkenin iş birliğini üst seviyelere taşımak istiyoruz. Yaz aylarında Çorum'da gerçekleştireceğimiz etkinlik için sizlerden destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Ebiloğlu ise Almanya ile Türkiye arasındaki dostluğun çok eskiye dayandığını belirterek, Almanya'da çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığını ve iki ülke arasında güçlü bir dostluk köprüsü kurulduğunu söyledi.

Türkiye'nin Almanya ile her alanda iş birliğinin olduğunu dile getiren Ebiloğlu, "Başbakanımız da yarın Almanya'da temaslarda bulunacak. İnşallah güzel sonuçlar doğacaktır. Çorum'da yapılması planlanan Türk-Alman Ekonomik Günü etkinliği için de her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Ziyarette, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum İl Koordinatörü Özgür Yalçın da Hallier'e ajansın faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

- Hallier'den TSO'ya ziyaret

Hallier, valiliğin ardından Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı ziyaret etti. Çorum'da yapılması planlanan Türk-Alman Ekonomik Günü hakkında bilgi veren Hallier, "Bu etkinliğin gerçekleştirilmesi için birçok aktöre ihtiyaç var ama biz, TSO'nun başaktör olmasını istiyoruz. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz" diye konuştu.

Başaranhıncal ise bu tür etkinlikleri düzenlemenin ya da destek vermenin, TSO'nun görev ve sorumlulukları arasında yer aldığını ifade ederek, etkinliğin gerçekleştirilmesi için her türlü katkıyı yapacaklarını söyledi. Oda olarak, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın da üyesi olduklarını belirten Başaranhıncal, "Çorum olarak bölgenin en güçlü KOBİ kentiyiz. Almanya ile ticari ilişkilerimiz çok fazla. Bu tür organizasyonlara kayıtsız kalma lüksümüz olamaz" dedi.

Başaranhıncal, etkinliğin tarihinin kesinleşmesinin ardından Amasya ve Tokat'taki iş dünyası temsilcilerini de kente davet edeceklerini kaydetti.

TSO'nun ardından, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü de ziyaret ederek, etkinlikle ilgili destek isteyen Hallier, yarın da kentteki kuruluşları ziyaret edecek.

Almanya Büyükelçiliği Müsteşarı Hallier, Çorum\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Almanya Büyükelçiliği Müsteşarı Hallier, Çorum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement