Aktaş'tan Bursa'ya 30 Milyonluk Yatırım - Son Dakika
Ekonomi

Aktaş'tan Bursa'ya 30 Milyonluk Yatırım

Aktaş\'tan Bursa\'ya 30 Milyonluk Yatırım

Bursa merkezli olan ve ABD, Çin, Bulgaristan, Brezilya başta olmak üzere 100'den fazla ülkeye ürün ihraç eden Aktaş Holding, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ne 30 milyon yatırım yaparak hava süspansiyon sistemleri üretimi yapan yeni fabrika kurdu.

15.01.2016 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa merkezli olan ve ABD, Çin, Bulgaristan, Brezilya başta olmak üzere 100'den fazla ülkeye ürün ihraç eden Aktaş Holding, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ne 30 milyon yatırım yaparak hava süspansiyon sistemleri üretimi yapan yeni fabrika kurdu.

Osmangazi İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'ne 20 bin metrekare kapalı alanda inşa edilen tesislerde hava süspansiyon sistemleri üreten fabrika kuruldu. Fabrikanın açılış töreninde konuşan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Aktaş Holding'in yenilikçi yaklaşımlara her koşulda öncelik verdiğini vurguladı. Sanayicilerin ürünlerinin bulunduğu her ortamda Türkiye'yi gururla temsil ettiklerinin altını çizen Aktaş, "Bu süreçte sanayicilerimize düşen en büyük rol ise markalı ürünler ortaya koyabilmek için inovatif düşünebilmek. İnovatif düşünce bizleri her adımda dinamik tutarken, gelişim isteği ile birlikte sürdürülebilir başarıyı da getirecektir. Ancak bu şekilde fark yaratarak dünya pazarlarından daha fazla pay elde edebiliriz. Bizler de Aktaş Holding özelinde bu yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Törende konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, hava süspansiyon körükleri üretiminde olduğu gibi raylı sistemler ve savunma sanayine yönelik hamlelerinden dolayı da Aktaş Holdinge teşekkür etti.

Aktaş Holding'in dünyanın dört bir köşesinde Türk bayrağını daha yukarılarda dalgalandırmak için çalıştığını ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, firmanın istihdam yapan, üreten bir firma olduğunu hatırlattı. Karaloğlu, "Ülkemizin büyüme hedefleri doğrultusunda AR-GE'ye, tasarıma, markaya yatırım yapma konusunda ciddi teşvikler söz konusu. Bu hedefleri gerçekleştirme noktasında, ülkemizi ileriye taşıyacak yatırımlarla, Bursa'mızın ve ülkemizin gururu olan Aktaş Holding'i kutluyorum. İnanıyorum ki bu tesisler hem Bursa'ya hem de ülkemize çok büyük değer kazandıracak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fabrikanın açılışını yaptı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Aktaş'tan Bursa'ya 30 Milyonluk Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement