Akaryakıtta çifte indirim! Gece yarısı tabela değişecek - Son Dakika
Ekonomi

Akaryakıtta çifte indirim! Gece yarısı tabela değişecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) akrayakıtta duyurduğu rafineri indirimi, yarın itibariyle benzin ve motorin fiyatlarına yansıyacak. Duyurulan indirimle birlikte benzine 76 kuruş, motorine ise 1,10 TL indirim uygulanacak. Bu indirim, tüketicilere yakıt alımlarında büyük bir rahatlama sağlayacak.

21.02.2024 17:09  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akaryakıtta yüksek seyreden döviz kuru ve uluslararası piyasa nedeniyle uzun bir süredir ateşi düşmeyen fiyatlarda dün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) açıklamasıyla indirim beklentisi ortaya çıkmıştı. EPDK'nın duyurduğu indirim 22 Şubat Perşembe günü benzine 76 kuruş, motorine ise 2 lira 10 kuruş olarak yansıyacak.

GECE YARISI POMPAYA YANSIYACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, dün bazı ülkelerin ham petrole yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını isteyerek güncellenen marj oranlarıyla birlikte benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL düzeyinde indirim yansıyacağını belirtmesi sonrasında sektör kaynakları 22 Şubat Perşembe gününden geçerli olmak üzere benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılacağını duyurdu.

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI NE KADAR?

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul'da benzinin litresi ortalama 41,22 TL, motorinin ise litre fiyatı 43,10 TL, LPG'nin litresi ise ortalama 20 TL'den satılıyor. Fiyatlar illere göre değiştiği gibi ilçeler arası da dağıtım maliyetleri nedeniyle değişkenlik gösterebiliyor.

EPDK BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz rafinerilerdeki kar avantajına dikkat çekerek benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL indirim yansıtılacağını söylediği açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler, rafineriler için önemli bir kar avantajına sebep oldu. Bunun tüketicilere de yansıtılması gerekiyor. Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz."

Akaryakıtta çifte indirim! Gece yarısı tabela değişecek

Son Dakika Ekonomi Akaryakıtta çifte indirim! Gece yarısı tabela değişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Murat Çolak: Nasıl bir rahatlatma sağlayacak tam anlamadım 169 4 Yanıtla
  • Sadık Apaydın: Kaşıkla ver kepçeyle geri al 150 4 Yanıtla
  • M P: Yaparken 2 tl. İndirim ,76 krş. Müthiş bir haber çok rahatlıcaz çok 126 6 Yanıtla
  • Mehmet Alsa: Bizim millet sevinecek indirim geldi diye allah yardım etsin 111 3 Yanıtla
  • Emk: Allah razı olsun bir kaç ton alalım bari asgari ücretimizle 106 6 Yanıtla
  • Osman Sezer: Çok rahatlayacaz iyiki 76 kuruş indirim yaptılar yoksa arabayada binemezdik 107 5 Yanıtla
  • Bulent Cebeci: 1.10 lira düşünce BÜYÜK BİR RAHATLAMA yapmayın ALLAH aşkına... 95 5 Yanıtla
  • Bunyamin Gorentas: 100 TL yapın yakıt ı sonra indirim yapın, bizde dalga geçer gibi müjdeli haber okumayalım... 69 3 Yanıtla
  • Murat Turgut: Nasıl bir rahatlama olacak onuda yazsaydınız milletin aklıyla alay etmeyin bu nasıl bir haber 55 3 Yanıtla
  • alos : Şimdiden rahatladım, gaz çıktı bulduk. 53 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement