"2013'ün, 2012'den Daha İyi Olacağına İnanıyorum" - Son Dakika
Ekonomi

"2013'ün, 2012'den Daha İyi Olacağına İnanıyorum"

"2013\'ün, 2012\'den Daha İyi Olacağına İnanıyorum"

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı Tuncay Özilhan, 2013'ün, 2012'den daha iyi olacağına inandığını söyledi.

17.01.2013 15:08

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği

(TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkan Yardımcısı Tuncay Özilhan, 2013'ün, 2012'den daha iyi olacağına inandığını belirterek, "Büyümenin, hükümetin hedefinin üzerinde gerçekleşmemesi için hiçbir sebep görmüyorum" dedi.

TÜSİAD'ın 43. Genel Kurul toplantısında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Özilhan, TÜSİAD'ı kabuk değiştiriyor olarak görmediğini söyledi.

Ümit Boyner'in çok iyi başkanlık yaptığını, kendisini kutladığını belirten Özilhan, TÜSİAD'a yeni üyeler geldiğini, 60 kişi ile kurulan derneğin önce 100, bugün ise 600 üyeye ulaştığını ifade etti.

Bütün Türkiye'ye yayılan TÜSİAD'ın üyeleri ile önemli bir güç olduğunu kaydeden Özilhan, "O yüzden Başkan, Türkiye'nin her tarafından üyeleri yönetim kuruluna almış. Onların çok başarılı olacağına inanıyorum. Bu ufkun daha çok genişleyeceğini düşünüyorum. Onun için çok mutluyum" dedi.

TÜSİAD'da gelecek dönemde yeniden bir kadın başkan olması ile ilgili olarak ise "TÜSİAD'da kadın bir başkan olmasını her zaman isterim. Çünkü TÜSİAD kadınlara çok ehemmiyet veriyor. Kadınların, Türk toplumunun her türlü aktivitesinin içerisinde olmasını istiyor. Her 2 hanım başkanımız da başarılıydı. Her zaman başkan hanımlar da aday olacaktır TÜSİAD'a" diyen Özilhan, Türkiye ekonomisi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"2013'ün, 2012'den daha iyi olacağına inanıyorum. Göstergeler de onu işaret ediyor. Büyümenin, hükümetin hedefinin üzerinde gerçekleşmemesi için hiçbir sebep görmüyorum. Neticede enflasyon, faiz düşüşleri önemli bir ortam yaratıyor yatırımların artması açısından. Düşük faiz dönemleri yatırımın arttığı dönemlerdir. Türkiye'nin asgariden (büyümede) yüzde 5'leri, 6'ları tutturması lazım ki, işsiz ordusuna yeni insanlar katılmasın ve işsizliğimiz gerilesin."

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi '2013'ün, 2012'den Daha İyi Olacağına İnanıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement