TÜBA ile Malezya Bilimler Akademisi arasında bilim diplomasisi için mutabakat imzalandı - Son Dakika
Eğitim

TÜBA ile Malezya Bilimler Akademisi arasında bilim diplomasisi için mutabakat imzalandı

TÜBA ile Malezya Bilimler Akademisi arasında bilim diplomasisi için mutabakat imzalandı

TÜBA ile Malezya Bilimler Akademisi arasında bilim diplomasisinin daha aktif ve etkin bir şekilde yürütülmesi, akademik işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesini içeren mutabakat imzalandı. Taraflar arasında yapılan anlaşma ile Türkiye ve Malezya'da bilim insanları ve akademisyenler arasında etkileşim yoluyla bilimsel bilgi ve deneyim alışverişi teşvik edilecek.

06.10.2023 11:07  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile Malezya Bilimler Akademisi (ASM) arasında bilim diplomasisinin daha aktif ve etkin bir şekilde yürütülmesi, akademik işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesini içeren mutabakat imzalandı.

TÜBA'dan yapılan açıklamaya göre taraflar adına mutabakata, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve ASM Başkanı Akademisyen Datuk Dr. Tengku Mohd Azzman Sharfiffadeen imza attı.

Mutabakatla Türkiye ve Malezya'da işbirliğine dayalı faaliyetler geliştirmek amacıyla bilim insanları ve akademisyenler arasında etkileşim yoluyla bilimsel bilgi ve deneyim alışverişinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Şeker, ASM ve TÜBA arasındaki ortak faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için böylesine önemli bir anlaşma yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şeker, şunları kaydetti:

"Bu işbirliği, bilimsel bilgi ve diplomasinin sınırlar ötesinde ilerletilmesi yönündeki ortak kararlılığımızda önemli bir adımı ifade etmektedir. Bilimsel işbirlikleri sınır tanımaz ve bu anlaşma da bizim birlikteliğimiz ve ortak amacımızı sembolize etmektedir. Bu anlaşma bir belgeden daha fazlasıdır. Entelektüel güçlerimizi birleştirmek, kaynakları bir araya getirmek ve sınır ötesi zorlukların üstesinden birlikte gelmek için bir fırsattır. ASM ile ortaklığımız, bilimsel mükemmelliği ve uluslararası işbirliğini teşvik etmeye olan bağlılığımızı yansıtmaktadır. Kaynaklarımızı ve uzmanlığımızı birleştirerek küresel bilim camiasına önemli katkılarda bulunabiliriz."

ASM Başkanı Sharfiffadeen de ortaklıktan duyduğu heyecanı ifade ederek, "TÜBA ile bu işbirliği yolculuğuna çıkmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık, bilimsel araştırma, bilgi ve inovasyonu küresel ölçekte ilerletme kararlılığımızın altını çiziyor." değerlendirmesinde bulundu.

ASM, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanlığına (MOSTI) bağlı bağımsız bir bilimsel kuruluş olarak biliniyor.

Akademi; bilim, teknoloji, inovasyon ve ekonomi ile ilgili konularda ulusun düşünce lideri olmak amacıyla çalışıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim TÜBA ile Malezya Bilimler Akademisi arasında bilim diplomasisi için mutabakat imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement