Aksaray'da Okul Bahçesinde Ekilen Sebzeler Hasat Edildi - Son Dakika
Eğitim

Aksaray'da Okul Bahçesinde Ekilen Sebzeler Hasat Edildi

Aksaray\'da Okul Bahçesinde Ekilen Sebzeler Hasat Edildi

Aksaray'da bulunan Eskil Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, bahar ayında ekimini yaptıkları sebzelerin hasadını gerçekleştirdi. Okulun proje okulu olarak açılmasıyla birlikte öğrenciler, okul bahçesinde sebze ekmek için destek aldı. Öğrenciler, yaz aylarında sulama ve zararlı otların temizlenmesi gibi çalışmalara katılarak sebzelerin bakımını yaptı. Şimdi ise hasat zamanı geldi ve öğrenciler, organik sebzeleri toplayarak okulun yemeklerinde kullanıyor. Bu proje sayesinde okulun giderleri de azalmış oluyor.

13.09.2023 15:02  Güncelleme: 15:04

Aksaray'da bir lisenin bahçesine okul öğrencileri tarafından ekilen sebzelerin hasadı yapıldı.

Eskil Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri bahar ayında ekimini yaptığı sebzelerin hasadını yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Eskil Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Zeynel Ermiş, AA muhabirine, okulun 2021 yılında proje okulu olarak açıldığını söyledi.

Okul bahçesinin belli bir alanında sebze ekmek isteyen öğrencilere destek çıktığını belirten Ermiş, şöyle konuştu:

"Bizde okul idaresi ve öğretmenler olarak bu projeye destek verdik. Yaz aylarına girmeden toprak işlendi, sonra alınan fideleri topraklarla buluşturduk. Yazın öğrencilerimiz okula gelerek hem sulama hem zararlı otların temizlenmesi konusunda çalışmalarda bulundular. Şimdi de hasat yapıyoruz. Bahçemizde, domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, soğan, kavun, karpuz, altın çilek, ayçiçeği gibi ürünleri ektik. Okulumuz aynı zamanda yatılı. Bahçemize ektiğimiz ürünleri öğrencilerimiz toplayarak hem organik sebze yiyor hem de okul giderlerini asgariye düşürüyoruz."

11. sınıf öğrencilerinden Elif Altan ise yaz aylarında tüm bakımını yaptıkları sebzeleri toplayarak aşçıya verdiklerini gönül rahatlığıyla yediklerini ifade etti.

Osman Sanlav da proje kapsamında tüm arkadaşlarıyla toprağı işlediklerini şimdi de toplamaya başladıklarını kaydetti.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Aksaray'da Okul Bahçesinde Ekilen Sebzeler Hasat Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement