Vladimir Putin "Güney Akım" İzni İçin Türkiye'ye Teşekkür Etti - Son Dakika
Dünya

Vladimir Putin "Güney Akım" İzni İçin Türkiye'ye Teşekkür Etti

Vladimir Putin "Güney Akım" İzni İçin Türkiye\'ye Teşekkür Etti

Rusya Başbakanı Putin, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile görüşmelerde, Güney Akım doğalgaz boru hattının yapımına izin veren Türk hükümetine teşekkür etti.

28.12.2011 16:52

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşmelerde, Güney Akım doğalgaz boru hattının yapımına izin veren Türk hükümetine teşekkür ettiği bildirildi.

Rusya'nın Sesi radyosuna göre, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşmelerde, Rusya'dan Kara Deniz'den Avrupa'ya döşenecek doğalgaz boru hattının yapımını öngören Güney Akım doğalgaz boru hattının yapımına izin veren Türkiye hükümetine teşekkür etti.

Taner Yıldız, inşaata izin veren resmi notayı aktarırken, Vladimir Putin, Rusya hükümetinin, enerji alanında Rusya-Türkiye projelerini ve inisiyatiflerini desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Putin, Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ile Türkiye Enerji Bakanı arasındaki görüşmelerde, Türkiye'ye Rus doğalgaz sevkiyatına dair üç belgeden ibaret paket imzalandı. Ayrıca Gazprom Başkanı Aleksey Miller ve BOTAŞ Genel Müdürü Fazıl Şenel, Gazprom-eksport'tan BOTAŞ'a doğalgaz sevkiyatına dair belgelere imza attılar.

Anlaşmalar arasında, Mavi Akım'dan sevkiyatla ilgili 15 Aralık 1997 tarihili anlaşma ile Ukrayna'dan sevkiyatla ilgili 18 Şubat 1998 tarihli anlaşmanın ekleri ve ilgili protokol yer alıyor.

Güney Akım projesine Rusya'dan Gazprom, İtalya'dan Eni, Fransa'dan EdF ve Almanya'dan BASF gibi şirketler katılıyor. Moskova ve Ankara, 2025 yılına kadar Rusya'dan gaz alımı konusunda mutabakata vardı.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Vladimir Putin 'Güney Akım' İzni İçin Türkiye'ye Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement